Annonce
Holstebro

"Fiske"-hytterne bliver brugt mest af ikke-fiskere

Hytterne, som ligger nær Plexus i Idom, klarer sig godt. Arkivfoto: Tommy Kofoed

Hytterne i Idom, der åbnede sidste år, har tredoblet antallet af overnatninger siden starten i 2017. Og det er langt fra kun lystfiskere, der benytter tilbuddet.

Idom: April sidste år kunne Plexus, Idom-Råsted Borgerforening og Holstebro og Omegns Fiskeriforening åbne dørene til fire nye overnatningshytter, der ligger i forbindelse med Plexus og nær Storåen. Ideen med hytterne var, at lystfiskere fra hele landet - og verden - kunne overnatte i hytterne, når de skulle hjemtage Storåens laks, og dette fiskeri foregår især om foråret. Men siden har det vist sig, at det langt fra kun er lystfiskere, der gør brug af hytterne.

- Jamen jeg vil skyde på, at det kun er 30-40 procent af dem, der overnatter, der kommer for at fiske, siger Lenette Holm, der driver centret med sin mand, Jesper Holm.

Hun fortæller, at gæstelisten tæller både finnere, tyskere, italienere og englændere, og at mange bruger hytterne til overnatning i forbindelse med arrangementer i Holstebro, andre er overnattende håndværkere og andre igen bruger hytterne i forbindelse med større arrangementer som et guldbryllup i Plexus.

Forpagterparret, der overtog nøglerne sidste år, valgte omkring nytår at sænke prisen for overnatninger - fra 650 til 450 kroner - og det har været et rigtigt valg, mener Lenette Holm, der har kunnet se antallet af overnattende gæster vokse fra godt halvtreds i åbningsåret 2017 til godt 150 indtil videre i 2018.

- Vi syntes, at 650 var for dyrt, når man nu skulle ind i Plexus for at gå på toilet eller i bad, men siden har vi især i weekenderne haft godt fyldt op, siger hun.

Der er tilladelse til at opføre endnu to hytter ved Plexus, men indtil videre kører B&B-konceptet videre med det nuværende antal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce