Annonce
Kultur

Fire sakse klippede snoren til ny mini-udstilling

Der skulle fire til at klippe snoren til den nye udstilling. Det er fra venstre borgmester Erik Flyvholm (V), miljøminister Lea Wermelin (S), formand for SF Pia Olsen Dyhr samt næstformand for SF, Signe Munk. Foto: Benny Gade
Historien om giftdepotet Høfde 42 bliver fortalt på seks plancher

Thyborøn: Der skulle ikke færre end fire sakse til for at klippe den røde snor ind til en ny miniudstilling, som nu er åbnet i De Røde Huse i Thyborøn. Huset rummer i forvejen en udstilling om høfde-byggeriet, men nu fortæller seks plancher også historien om giftdepotet ved Høfde 42.

Udstillingen er sat sammen af Lokalhistorisk Arkiv, der har fået hjælp af miljøforkæmper Bjarne Hansen til at fortælle historien. Da miljøminister Lea Wermelin mandag alligevel var i Thyborøn, indvilgede hun i at klippe snoren i samarbejde med blandt andet borgmesteren i Lemvig Kommune, Erik Flyvholm, samt de to SF'ere Pia Olsen Dyhr og Signe Munk.

Lea Wermelin glædede sig over, at et enigt Folketinget nu har sat de penge af, der skal bruges til at oprense både høfde 42-depotet samt den gamle fabriksgrund ved Rønland. Hun tog dog ikke æren for oprensningen, men sendte en personlig tak til miljøforkæmper Bjarne Hansens for, at han aldrig opgav kampen for at rydde op. Og så rettede hun også en særlig tak til SF's formand Pia Olsen Dyhr samt næstformand Signe Munk, der begge har kæmpet for at få bevillingen vedtaget.

Annonce

- Og æres den, der æres bør. Og det bør SF i denne sag, sagde Lea Wermelin.

I dagens anledning havde borgmester Erik Flyvholm (V) fundet den gamle borgmesterkæde frem fra Thyborøn-Harboøre kommune. Den er fremstillet i rav af Rav-Aage, der oprindeligt startede hele sagen om oprensning af høfde 42.

- Det måtte være i dag, jeg skulle tage den ud af den montre, den normalt hænger i, for at have den på herude, sagde Erik Flyvholm.

Et halvt hundrede mennesker fulgte snoreklippet og den officielle åbning af udstillingen.

Plancherne vil forventeligt være at se i Det Røde Hus et års tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

Kristian efterlod sig millionformue efter langt og nøjsomt liv - nu får plejehjemmets venner de sidste 720.000 kroner af arven

Struer

47-årig familiefar omkom i redningsforsøg - forsøgte at svømme ud til to børn i en gummibåd

Holstebro

Se video: Sygeplejersker på gaden for at forklare sig - derfor strejker vi nu

Annonce