Annonce
Holstebro

Fire mand vil sidde i borgmesterstolen: Hvem skal stå i spidsen for Venstre?

Vælger Venstres medlemmerne ikke den nuværende gruppeformand, Jens Kristian Hedegaard, der var partiets spidskandidat ved valget i 2017, så skal det have den fjerde spidskandidat på fire valg. Arkivfoto: Johan Gadegaard.
Venstres medlemmer skal vælge partiets spidskandidat til det kommende kommunalvalg. De får fire kandidater at vælge mellem, og formanden for Venstres kommunale bagland vil ikke høre tale om, at valget bliver kampvalg mellem Venstres spidskandidat og H.C. Østerby.

Holstebro: Der skal ikke bare være kamp om magten, når der skal afholdes kommunalvalg næste efterår.

Der skal også være kamp om, hvem der skal være Venstres spidskandidat til det kommende kommunalvalg.

- I kommuneforeningen har vi arbejdet intenst på at få finde kandidater til posten og derigennem vise bredden i partiet. Det er lykkedes, og det glæder os overordentlig meget. Venstre stiller dermed med et stærkt og bredt repræsenteret kandidathold i forhold til at finde den helt rigtige kandidat, der kan matche vælgerne og deres ønsker, siger Tom Bach Nielsen, der er formand for Venstre i Holstebro Kommune.

Tom Bach Nielsen er forholdsvis ny som formand, og han lægger ikke skjul på, at det skal være nye tider for Venstre - også når det kommer til udvælgelsen af spidskandidat:

- Vi skal have medlemmerne aktiveret. Vi skal lytte til dem. Og så skal vi fra baglandet turde stille nogle krav til kandidaterne og medlemmerne af byrådet. Hvis det ikke er sådan, så kunne de jo bare stille sig selv op. Så var der ikke brug for os, siger Tom Bach Nielsen.

Det betyder også, at de fire kandidater vil skulle præsenteres for medlemmerne på møder rundt omkring i kommunen.

- Hvornår præsentationsmøder og opstillingsmødet kan afholdes, afhænger af de beslutninger, der træffes på Christiansborg omkring forsamlinger, siger Tom Bach Nielsen.

- Det er ikke en kamp mod H.C. Østerby. Det er ikke en kamp mellem to personer. Vi skal vinde valget som et hold. Det er som et hold, at vi skal overbevise vælgerne om, at der er brug for en ny retning, siger Venstres lokalformand Torben Bach Nielsen. Pressefoto.

Det er ikke mod H.C.

De fire kandidater er Jens Kristian Hedegaard, Vemb, Kenneth Tønning, Holstebro, Kurt Josefsen, Holstebro, og Leif Brøgger, Nr. Felding. Formanden tolker kandidatantallet som et kraftigt ønske fra Venstres medlemmer om forandringer i byrådets ledelse.

- Vi går efter at genvinde borgmesterposten for at skabe økonomisk råderum til flere varme hænder til borgere i alle aldersgrupper. Det kræver en ny tilgang til politisk lederskab i kommunen ved at turde træffe ubehagelige beslutninger og sætte borgeren i centrum, siger Tom Bach Nielsen.

- Det første og vigtige skridt i den retning er at få valgt den rigtige borgmesterkandidat og derefter få sat det rigtige kandidathold omkring vedkommende. Vi vil ikke alene stille med en dygtig spidskandidat. Vi vil stille med et helt hold, der samlet kan skabe gode resultater, siger Tom Bach Nielsen.

Men hvem af de fire kan slå H.C. Østerby?

- Det er ikke en kamp mod H.C. Østerby. Det er ikke en kamp mellem to personer. Vi skal vinde valget som et hold. Det er som et hold, at vi skal overbevise vælgerne om, at der er brug for en ny retning. En afledt effekt af det bliver forhåbentlig også, at vi kan genindtage borgmesterstolen. Men politik er et holdspil. Derfor skal vi først og fremmest vælge en kandidat, der skal stå i spidsen for det hold, som skal vinde valget. Og det er det, vi går efter, siger Tom Bach Nielsen.

Annonce

16. november næste år

Vælger medlemmerne ikke den nuværende gruppeformand, Jens Kristian Hedegaard, der var partiets spidskandidat ved valget i 2017, så skal partiet have den fjerde spidskandidat på fire valg.

I 2009 fik de borgerlige partier rent faktisk flertal, hvor Arne Lægaard stod til at fortsætte som borgmester.

Men dengang lykkedes det Socialdemokraterne at konstituere sig til borgmesterposten, hvorefter H.C. Østerby har været nærmest urørlig.

Ved valget i 2013 forsøgte partiet at køre Ulla Tørnæs i stilling som borgmester. Fire år senere var det så den nuværende gruppeformand, Jens Kristian Hedegaard, der måtte se sig selv og partiet slået.

Nuværende borgmester, H.C. Østerby (S), har annonceret, at han går efter fire år mere i borgmesterstolen.

Næste kommunalvalg er den 16. november 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Udvider kapacitet: To testcentre bliver til tre på mandag

Annonce