Annonce
Holstebro

Fire mænd dømt for knivstikkeri i Trekanten - 23-årig mand udvist

Genrefoto: Morten Stricker
Tirsdag eftermiddag blev der afsagt dom i sagen om et knivstikkeri begået mod to unge mænd i Holstebro i april sidste år.
Annonce

Holstebro: 60 måneders fængsel. Sådan lyder den samlede straf til fire unge mænd, der tirsdag blev fundet skyldige i et knivstikkeri i Asagården i april sidste år.

Her blev to unge mænd stukket med kniv, den ene to gange i brystet og den anden i ballen, mens de forurettede også begge blev udsat for slag i hovedet og på overkrop med slagvåben.

Den ene fik yderligere et snitsår på inderlåret. Ingen af de to ofre har været i livsfare som følge af overfaldet.

Retten fandt, at de fire gerningsmænd havde begået overfaldet i forening.

Det udmålte retten til en straf på et år og ni måneders fængsel samt udvisning til den 23-årig hovedmand i overfaldet.

En 22-årig mand blev idømt et år og tre måneders fængsel, mens to 21-årige mænd begge blev idømt et års fængsel samt en advarsel om udvisning.

- Jeg er tilfreds med dommene, der er et klart udtryk for, at det naturligvis er alvorligt at begå vold med kniv, siger Stinne Ørving Jensen, der er er anklager hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Hun forklarer den ikke enslydende strafudmåling til de fire mænd med, at de ikke har spillet sammen rolle i overfaldet, selv om de er dømt i forening:

- Den 23-årige mand var ham, der stak. Han har spillet den største rolle. Den 22-årige har slået med slagvåben. Derfor er deres domme højere, fortæller Stinne Ørving Jensen.

En femte tiltalt i sagen - en 21-årig mand - blev frikendt for at have deltaget i overfaldet.

Tre af de dømte for overfaldet har siddet varetægtsfængslet siden 30. april 2020, mens de to resterende har været frihedsberøvet siden 14. maj.

Den 22-årige modtog dommen, mens de tre andre udbad sig betænkningstid.

- Vi venter lige indtil vi har læst hele dommen, før vi beslutter, om vi eventuelt vil sende frikendelsen videre statsadvokaten i forhold til at anke den del, siger Stinne Ørving Jensen


Den 23-årige mand var ham, der stak. Han har spillet den største rolle. Den 22-årige har slået med slagvåben. Derfor er deres domme højere.

Stinne Ørving Jensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Slidt vejstrækning får nyt liv

Annonce