Annonce
Holstebro

Fører af udrykningskøretøj i kritisk tilstand: Ramte flere biler og et træ

Flere personer kvæstet - heraf én alvorligt - efter trafikulykke på Herningvej ved Nybo Bakke. Foto: Lund.
Fire biler involveret i alvorlig trafikulykke ved Nybo Bakke, hvor føreren af et udrykningskøretøj mistede herredømmet og påkørte flere biler.

OPDATERET 19.08: Herningvej er netop blevet genåbnet for trafik i begge kørselsretninger.

Strækningen mellem Nybo Bakke og rundkørslen ved Halgårdvej og den nye Rema 1000 har været spærret igennem de seneste tre timer, hvor bilister i stedet er blevet ledt via Nybo Vej.

Adskillige brandfolk og bilinspektion har netop færdiggjort oprydningsarbejdet og de tekniske undersøgelser på vejen efter en alvorlig trafikulykke midt i fyraftenstrafikken, som involverede tre personbiler og et udrykningskøretøj, som var kaldt til et tidligere uheld på Holstebromotorvejen.

Også Holstebromotorvejen er farbar i både nordlig og sydlig retning igen, men var tidligere på eftermiddagen spærret, fordi der skete to uheld lige efter hinanden. Politiet råder dog bilisterne til køre forsigtigt grundet meget vand på kørebanen.

---

Holstebro: Tirsdag eftermiddag blev Midt- og Vestjyllands Politi kaldt ud til ikke mindre end tre trafikulykker inden for en halv time, de første to på Holstebromotorvejen henholdsvis klokken 14.35 og 14.55 og den tredje på Herningvej, ved Nybo Bakke, klokken 15.10.

Det var efter al sandsynlighed det kraftige regnvejr, som var skyld i det første uheld på Holstebromotorvejen mellem afkørsel 20 ved Tvis og afkørsel 21 ved Holstebro Øst. Der var tale om et solouheld, oplyser René Pagh, vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi.

- Det første uheld skyldes aquaplaning, fordi der ligger så meget vand på kørebanen. Om det næste uheld, der skete næsten overfor men i modsat kørselsretning, også skyldes vand, eller om det er en "kiggekø" ved vi ikke endnu, oplyser vagtchefen.

Den tredje ulykke skete på Herningvej, ved Nybo Bakke, og er den langt mest alvorlige.

- Føreren af udrykningskøretøjet er i kritisk tilstand, oplyser vagthavende René Pagh.

Yderligere tre bilister er involeret i trafikulykken, heraf er to personer kørt på sygehuset og yderligere en person bragt på skadestuen.

- Udrykningskøretøjet kører på Herningvej mod syd og kommer over i den modsatte vejbane, hvor den påkører en bil, som kommer fra Herning i nordlig retning - og som så også påkører en bil. Udrykningskøretøjet påkører yderligere en bil, der også kommer fra Herning i nordlig retning, og herefter fortsætter udrykningskøretøjet ind i et træ, der vælter ud over kørebanen, oplyser René Pagh.

Føreren af udrykningskøretøjet er en 54-årig mand.

Bilinspektionen er på stedet, og Midt- og Vestjyllands Politi advarer om, at der ligger meget vand på kørebanen, og at vejen derfor er særdeles glat.

Der er lavet omkørsel via Nybo Vej, mens oprydningsarbejdet finder sted.

Annonce
Herningvej er nu igen farbar. Foto: Lund
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det kan ikke blive 100 procent

Flere ældre overlever ikke det uheld, at de taber en cigaret, og så går der ild i tøjet eller sengen, og det får fatale konsekvenser i form af dødsfald. Senest skete det i denne uge i Holstebro i en plejebolig. Det får debatten til at køre på, om man skal forbyde denne rygning, så man undgår disse uheld. Selv en snarrådig indsats fra plejepersonalet var ikke nok til at forhindre dødsulykken i Holstebro. Der er sket mange begrænsninger af rygning de sidste år, og det er sket af hensyntagen til andre, der ikke skal udsættes for passiv rygning. Derfor er rygning forbudt flere og flere steder i det offentlige rum, og den udvikling stopper sandsynligvis ikke. Det vil sikkert ikke vare længe, før eget hjem er eneste sted, man må ryge. Det er dog fortsat op til ens eget ansvar, om man vil ødelægge sit eget helbred med rygningen, og det vil også være noget af en tærskel at overskride, da det så må følges op af, vi heller ikke må spise flødeskumskager og flæskesvær - endsige drikke alkohol. Alt sammen noget, der ikke er godt for helbredet - i hvert tilfælde i større mængder. Derfor er det ikke muligt at skride ind over for den ældres ret til selv at bestemme, at han/hun vil ryge i eget hjem. En plejebolig er eget hjem. På fællesarealerne må der naturligvis ikke ryges af hensyn til ansatte og andre beboere. Der er dog den diskussion i emnet, at en plejebolig også er arbejdsplads for en række ansatte, som nødvendigvis må komme der for at pleje beboeren. Her kan man så sige, at der ikke må ryges, mens de ansatte er der, og der skal luftes ud. Men når beboeren sidder alene, så er det svært med et forbud, da det vil være et opgør med den ældres selvbestemmelsesret. Så det er en vanskelig diskussion, fordi vi jo skal passe på, at beboeren ikke sætter ild til sig selv og kan forårsage, at branden også breder sig til at gå ud over andre. Det er ikke altid, rygeforklæder med mere er nok. Vi kan se, at alarmer heller ikke altid er det. Men man kan ikke gøre andet, end at disse sikkerhedsmæssige ting er 100 procent i orden, så man mindsker risikoen. Men den ældres selvbestemmelsesret gør, at det aldrig kan blive 100 procent sikkert, og det er så den risiko, den ældre har lov til selv at vælge ved at ryge.

Lemvig For abonnenter

Ældrerådet utilfreds med overflytning af plejehjemspladser fra Nørre Nissum til Harboøre.: - Det er helt uacceptabelt

Annonce