Annonce
Udland

Fireårig pige mister livet efter hændelse i Nordnorge

Rune Stoltz Bertinussen/Ritzau Scanpix
Tre af fire personer er omkommet, efter at de blev hevet op af vandet i det nordlige Norge. Mor mistænkes.

En fireårig pige har mistet livet, efter at hun sammen med sin mor og to søstre mandag blevet hevet op af vandet i det nordlige Norge.

Dermed er tre af de fire familiemedlemmer omkommet. Moren, der var i 20'erne, og en syvårig pige mistede livet mandag.

En pige på halvandet år er under intensiv behandling i Rikshospitalet i Oslo.

Moren, der oprindeligt er fra Sudan, og de tre børn blev fundet i det kolde vand cirka ti meter fra land i Tromsøya nær Tromsø i Nordnorge.

Politiet mistænker moren for drab og drabsforsøg.

Politiet oplyser, at den fireårige vil blive obduceret.

- Hun har været i kritisk tilstand og under højintensiv behandling siden mandag. Politiet vil bede om en obduktion. De pårørende er underrettet, siger anklager Gøril Lund fra Troms politidistrikt.

Moren er blevet sigtet i sagen, selv om hun er død.

- Det er vigtigt, at en afdød person har rettigheder, og en sigtelse giver udvidede rettigheder - blandt andet en forsvarsadvokat, som kan varetage hendes interesse med tanke på eftermælet, siger Gøril Lund.

Politiet ved stadig ikke, præcis hvad der er sket, eller hvilket muligt motiv der ligger bag. Til og med torsdag har politiet afhørt 30 vidner.

- Vi vil gerne snakke med folk, som kender familien, og som er en del af det samme netværk, lyder det fra anklageren.

Hun oplyser, at sigtelsen mod moren vil blive udvidet.

- Det er naturligt, at sigtelsen bliver udvidet efter den fireåriges død. Der er ikke tale om flere sigtelser, men at moren sigtes for drab på de to børn og forsøg på drab på det tredje, siger Gøril Lund.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FCM

Priske efterlyser vinderkultur hos ulvene

Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Annonce