Annonce
Struer

Finn gik direkte til borgmesteren for at få maleriet tilbage til Asp

Maleriet af Jonna Sejg er nu tilbage, hvor det hører til. Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) var hurtig til at reagere, da han blev klar over, hvad der var sket. Foto: Johan Gadegaard
Medarbejderne fra Struer Kommmune var lidt for grundige, da de tog et maleri af Jonna Sejg med i flyttelæsset, da de ryddede plejehjemmet i Asp for kommunal ejendom.
Annonce

Asp: Struer Kommune rømmede det kommunale plejecenter i Asp, da Danske Diakonhjem 1. september rykkede ind og overtog ansvaret for plejen af de 13 beboere, som havde ønsket at blive boende.

Og de var grundige, de kommunale medarbejdere, som havde fået besked på at fjerne alt, der tilhørte Struer Kommune.

Møbler, reoler, blomster, krukker og bestik.

- De var knapt så gode til at gøre rent efter sig, konstaterer Finn Hansen, som har været med i borgergruppen, som gik ind i sagen og kæmpede for at få etabeleret det nye friplejehjem i Asp, allerede da byrådet i Struer Kommune for flere år siden besluttede at lukke de kommunale plejehjem i både Humlum og Asp, Uglev og Hjerm.

Det kunne han så acceptere.

- Det ser ikke så kønt ud, men det er da noget, de nok skal få styr på, sagde han efter sit første besøg på det lokale plejecenter, da Danske Diakonhjem havde overtaget driften.

Det blev hængt op et par år efter, at plejehjemmet i Asp blev opført af Danske Diakonhjem i 1970, og det blev hængende, da Struer Kommune overtog driften og det lokale plejehjem blev kommunalt.

Finn Hansen, Fousing

Annonce

Samlede ind som tak

Men inde i stakladen, hvor beboerne bliver samlet til måltiderne, manglede der noget på væggen.

Struer Kommune havde fjernet et maleri af Jonna Sejg, som havde hængt på endevæggen siden starten af 1970erne.

- Det blev hængt op et par år efter, at plejehjemmet i Asp blev opført af Danske Diakonhjem i 1970, og det blev hængende, da Struer Kommune overtog driften og det lokale plejehjem blev kommunalt, fortæller Finn Hansen.

Nu var det så fjernet.

Struer Kommune havde betragtet det som kommunal ejendom.

- Det kunne simpelthen ikke være meningen, tænkte Finn Hansen og gik i aktion for at få hentet Jonna Sejg-maleriet tilbage.

- Det blev indkøbt til plejehjemmet af en "hyggegruppe", som mødtes en gang eller to om ugen i sognegården, da plejehjemmet blev opført, fortæller han.

De ville hellere have base på plejehjemmet, og da den første forstander gav dem husly, var de så taknemlige, at de samlede penge ind og købte maleriet af Jonna Sejg til plejehjemmet som tak.

Annonce

Så gik det stærkt

- Det skal vi bare have tilbage, tænkte Finn Hansen og gik direkte til toppen, da han henvendte sig til Struer Kommune for at få opklaret, hvor maleriet var blevet af.

Finn Hansen kontaktede torsdag formiddag borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) og forklarede, hvad der var sket, og sidst på eftermiddagen i torsdags var maleriet fundet frem fra et depot på plejehjemmet i Humlum og hentet tilbage til Asp.

- Det var simpelthen en fejl, at det var blevet fjernet, og man må sige, at det gik imponerende hurtigt med at få det tilbage, fortæller Finn Hansen og glæder sig over den resolutte respons fra borgmesteren, da han blev klar over, hvad der var sket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
USA

Følg med live: Trump har forladt Det Hvide Hus - snart skal Biden indsættes som USA's næste præsident

Annonce