Annonce
Struer

Findes allerede i Hvide Sande og Thy - nu kommer sportsfænomen måske til Struer

Sådan kan det se ud, når man wakeboarder på en kabelbane. Arkivfoto: Michael Svenningsen

En initiativtager fra Hjerm har en drøm om at få en kabelbane til havnen i Struer. Planerne kommer tættere på virkelighed, når der 20. august skal være en lokal høring i sagen.

Annonce

Struer: Med en færdig havnepromenade er det tid til at kigge frem mod næste projekt, der skal gøre havnen i Struer velbesøgt og attraktiv.

Det mener i hvert fald Brian Højhus fra Hjerm, der i lang tid har gået rundt med en drøm, som han nu forsøger at realisere: En kabelbane til wakeboarding i vandet ved havnen.

Wakeboarding er lidt ligesom at stå på vandski, men her er skiene skiftet ud med et board. Og i en kabelpark bliver du trukket rundt af kablet. Det føles lidt som at stå på snowboard - bare på vand.

Der findes allerede en kabelbane i nærheden, nemlig i Hvide Sande, og det er blandt andet der, Brian Højhus har fået idéen fra.

- Vi laver to baner, en til begyndere og en til de mere professionelle, som også kan bruges til konkurrencer, siger han.

Vi laver to baner, en til begyndere og en til de mere professionelle, som også kan bruges til konkurrencer.

Brian Højhus, initiativtager
Annonce

Tegningerne er klar

Brian Højhus, der er indehaver af et isolatør-firma i Hjerm, prøvede at realisere en kabelbane på vandet i Struer allerede tilbage i 2013.

- Men dengang gik det i sig selv igen, fortæller han.

Men nu er drømmen vakt til live på ny, og 20. august skal der være en lokal høring om projektet, ligesom Brian Højhus fortæller, at der stort set er styr på det økonomiske aspekt i form af samarbejdspartnere.

Også den maritime chef for lystbådehavnen, Søren Adsersen, mener, at projektet er spændende og bør få en plads i området. Hele idéen kom, da det gik op for Brian Højhus, at der ikke var så meget aktivitet i byen for unge.

- Jeg synes lidt, at der mangler noget, som de unge kan give sig til, hvis de ikke lige er til fodbold eller vil spille musik. Og når vi har så dejlig en havn, så er det næsten oplagt at få den lavet, mener han.

Tegningerne til de to kabelbaner ligger ifølge initiativtageren også klar, så faktisk er det bare placeringen, der mangler. Den del bliver der taget fat på til mødet 20. august, og så satser Brian Højhus på at kunne have kabelbanerne klar til april næste år, hvis alt går vel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Brændte tegn i togets borde

Holstebro

Kaffeladen klar igen efter dyr nedlukning

Debat

Ingen fik direkte besked om nedlukningen

Lemvig

14-årig død efter ulykke

Annonce