Annonce
Holstebro

Finder penge til flere sosu-elever: FOA er stadig ikke tilfredse

- Er det penge nok? Det kommer jo an på, hvem man spørger. Jeg synes, at vi har fundet en model, som vi godt kan være bekendt, siger formand for social og sundhedsudvalget, Jens Kristian Hedegaard (V).  Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Sagen om de flere sosu-elever og finansieringen af dem har været en varm kartoffel i lang tid. Nu er økonomiudvalget blevet enige om en model.

Holstebro: Det bliver ikke kun op til de enkelte plejecentre at finde pengene til de flere sosu-elever, der skal ansattes de kommende år.

Økonomiudvalget har efter adskillige protester fra blandt andet de ansatte besluttet, at kommunen finansiere totredjedele af udgiften.

- Vi havde håbet på flere midler fra finansloven, men alle byrådets partier var heldigvis enige om, at elevområdet er særdeles vigtigt, og derfor er det nu besluttet, at der ekstraordinært tilføres ekstra midler uden om budgetforhandlingerne, siger formand for social- og sundhedsudvalget, Jens Kristian Hedegaard (V).

Annonce

I år og næste drejer det sig om små to millioner kroner ekstra.

De kommende år vil udgiften blive endnu højere, i takt med planen om at uddanne endnu flere sosu-elever betyder behov for endnu flere praktikpladser.

- Er det penge nok? Det kommer jo an på, hvem man spørger. Jeg synes, at vi har fundet en model, som vi godt kan være bekendt. Selv om en elev en-til-en ikke kan erstatte en vikar eller andet, så er der trods alt også en værdi i en elev, og her mener jeg, at vi har fundet en god balance, siger Jens Kristian Hedegaard.

Ikke i mål

Sagen om de flere sosu-elever og finansieringen af dem har været en varm kartoffel i lang tid.

Senest truede størstedelen af kommunens elev-vejledere med at nedlægge deres erhverv som vejledere, hvis ikke kommunen fandt en løsning, hvor plejecentrene ikke kom til at hænge på regningen og måtte afskedige fast personale for at få plads til flere elever.

- Jeg anerkender fuldt ud, at vi er blevet hørt, siger FOA's sektorformand for social- og sundhedsområdet, Tanja Nielsen.

- Men der mangler altså stadig et stykke vej. Det er og bliver en besparelse, når man er nødt til at skære i budgetterne - og det kommer i sidste ende til at ramme de ældre. Det er bedre end udgangspunktet, hvor plejecentrene selv skulle finde alle pengene - men vi er ikke i mål endnu. Og vi kommer til at bide os fast i den her sag, siger Tanja Nielsen.

Annonce
Holstebro

Tag kandidattesten her

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Virksomhed har stået for solid vækst i årrække - hemmeligheden er Jens' værdier og snusfornuften:  - Vi har aldrig købt en papkasse

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Erhverv

Fra gårdbutik til gågade: Birte gør drømmen til virkelighed, og åbner tøjbutik på Østergade

Holstebro For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland

Holstebro

Overlægen, der selv blev patient, kommer med hård kritik af  test-systemet: I sætter mit liv på spil, når jeg skal stå i kø med syge

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Kultur

Transkønnet danserinde har hovedrollen i forestilling om verdens første kønsskifteoperation

Sport

Fremtiden ligger i Holstebro - både på og uden for banen: Jeg har nået en alder, hvor der skal mere til end bare at have et arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Struer

Kørte frem for rødt: Tog afsporet på station

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Erhverv

Få din burger bragt helt til døren: Madbude rykker ind i Holstebro

Annonce