Annonce
Lemvig

Finanstilsynet godkender bankfusion mellem Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse

Arkivfoto: Morten Stricker/Jysk Fynske Medier
Annonce

Finanstilsynet har godkendt fusionen mellem Vestjysk Bank og Den Jyske Sparekasse.

Det oplyser bankerne torsdag morgen.

- Betingelserne for fusionens gennemførelse er dermed opfyldt, og Erhvervsstyrelsen har bekræftet, at den er i gang med at registrere fusionen. Når registreringen er gennemført, ophører Den Jyske Sparekassen som selvstændig juridisk enhed, skriver Den Jyske Sparekasse.

Det betyder, at sidste handelsdag for aktier i netop sparekassen er i dag, torsdag.

Dermed er det gået slag i slag for det jyske bankbryllup, efter planerne blev meldt ud den 26. november sidste år. Og med alle de behørige godkendelser, er Danmarks ottendestørste bank skabt målt på arbejdende kapital, oplyser de to banker.

Inden tilsynets godkendelse, havde aktionærerne i begge banker sagt god for sammenlægningen. Det skete onsdag.

Vestjysk Bank kommer til at være det fortsættende pengeinstitut under Vestjysk Banks navn og logo og vil få hovedsæde i Herning Kommune.

Kim Duus, der er bestyrelsesformand i Vestjysk Bank, bliver formand for fusionsbanken, mens Den Jyske Sparekasses formand, Niels Fessel, kommer til at sidde som næstformand.

Derudover vil Vestjysk Banks nuværende administrerende direktør, Jan Ulsø Madsen, fortsætte som øverste direktør for den fusionerede bank.

/ritzau/FINANS

Annonce
Holstebro For abonnenter

For 10 år siden: Da Rikke fik varmet tæerne, vandet stod højt, og politikerne afsatte 500.000 kroner til at bekæmpe vandet

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce