Annonce
Holstebro

Finansminister: Stikpiller nok til at betale hel motorvejshul

Finansminister Kristian Jensen (V) - "manden med pengene" - cyklede selv 60 kilometer i forbindelse med åbningen af motorvejen. Han lover, at lukning af det farlige hul i motorvejen ved Herning er højt prioriteret i regeringens kommende investeringsplan i infrastruktur. Foto: Morten Stricker

Finansminister Kristian Jensen fik stikpiller ved motorvejsåbningen. Han erkender, at hullet i motorvejen ved Herning er alt for farligt, og lover, at det er med i nyt trafikuspil.

Annonce

HOLSTEBRO: "Der står han jo.. manden med pengene". Sådan var den folkelige kommentar, da finansminister Kristian Jensen var med, da snoren blev klippet og motorvejen officielt indviet.

- Det er den størst folkefest, jeg har set ved en motorvejsåbning, sagde Kristian Jensen.

Men ministeren erkender også, at han har fået mange stikpiller for de syv kilometer af rute 18 ved Herning, hvor der kun er en motortrafikvej.

- Hvis jeg havde fået en krone for hver stikpille, så havde jeg råd til at betale for det sidste stykke, sagde Kristian Jensen med et glimt i øjet.

Han erkender dog, at der er et problem. Og at det skal løses.

- Trafiksikkerhedsmæssigt er det det noget rod, og vi så ved Brande, hvordan en motortrafikvej mellem to stykker motorvej kan have fatale følger. Så det skal der gøres noget ved, sagde Kristian Jensen.

Finansministen sagde også, at motorvejsstykket vil være med i en kommende investeringsplan fra regeringen, som skal gælde for de næste ti år.

- Der vil lukningen af dette hul have høj prioritet, sagde Kristian Jensen.

Meget tyder på, at regeringen vil fremlægge investeringsplanen inden valget. Det vil ministeren dog ikke bekræfte.

Annonce

Overskud kan ikke bruges

Til gengæld afviser Kristian Jensen at bruge af de 900 millioner kroner eller mere, som de 39 kilometer motorvej bliver billigere end de 3,855 milliarder kroner, som Folketinget bevilgede til motorvejen i 2013.

Og som radikale Andreas Steenberg mener, det vil være helt efter aftalen at bruge på infrastruktur.

Men det afviser Kristian Jensen.

- Der manglede fem milliarder kroner i statskassen, da vi tiltrådte som regering. Derfor er det først nu, at der er penge til at kunne fremlægge en ny investeringsplan på vejområdet, sagde Kristian Jensen.

Finansministeren fastholder i øvrigt, at valget i 2013 stod mellem at lave en motorvej til Holstebro syd - og altså ikke rundt om byen - eller lukke hullet i motorvejen ved Herning.

Annonce
Annonce
Struer

Calle hopper over træflisen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Magiske koncerter på plænen

Struer

Sol og varme til finalen på havnetræf

Sport

Skive gafler HB-topscorer

Annonce