Annonce
Holstebro

Finansminister lover motorvej - bare ikke hvornår

Jeg har intet problem med motorvejen. Og for min skyld må man gerne bygge den begge veje om Herning. Problemet er bare, at vi lige nu ikke har politisk opbakning til at lave de reformer, der også kan frigive penge til det, siger finansministeren. Arkivfoto

- Jeg har ikke fantasi til at forestille mig, at motorvejen til Holstebro ikke bliver hægtet på det øvrige motorvejsnet, siger Kristian Jensen.

Annonce

Holstebro: Finansminister Kristian Jensen (V) er så sikker på, at motorvejen til Holstebro nok skal blive hægtet på det øvrige motorvejsnet, at han gerne vil love det.

Det han til gengæld ikke vil love er, hvornår det sker:

- Jeg har intet problem med motorvejen. Og for min skyld må man gerne bygge den begge veje om Herning. Problemet er bare, at vi lige nu ikke har politisk opbakning til at lave de reformer, der også kan frigive penge til det, siger finansministeren.

Så han vil ikke sætte nogen dato eller år på, hvornår det sidste stykke kan bygges færdigt:

- Jeg anerkender fuldt ud de problemer, der kan være i forhold til sikkerheden, når man går fra motorvej til motortrafikvej og tilbage til motorvej igen. Det har vi set andre steder i landet. Derfor håber jeg også, at vi kan finde en løsning, uden at der skal ske uheld først, siger Kristian Jensen.

Han afviser, at man bare kan tage overskydende midler fra andre byggerier:

- Det kan godt være, at der har været et overløb fra Silkeborg-motorvejen - til gengæld er et nyt signalskiftesystem fra Banedanmark både dyrere og forsinket, og det skal der også være penge til.

Kristian Jensen hilser det til gengæld velkomment, at en gruppe erhvervsfolk fra Nordvestjylland nu vil presse på for at få skaffet midler til det sidste stykke motorvej:

- Det er rigtig godt, og der vil helt sikkert også komme et pres fra almindelige bilister og vognmandsbranchen for at få stykket gjort færdigt. Det skal det også gøres på et tidspunkt, siger Kristian Jensen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce