Annonce
Læserbrev

Finans. Velfærd og grøn politik uden højere skat

Debat: I Venstre har vi den leveregel, at man skal holde, hvad man lover vælgerne. Og det er netop ledetråden for det finanslovsforslag, som Venstre har fremlagt. Med vores finanslovsprioriteter for 2020 leverer vi til punkt og prikke på de løfter, vi gav danskerne i valgkampen. Vi leverer på Velfærdsløftet og samtidig investere mere i den grønne omstilling, end regeringen har lagt op til. Og vi kan gøre det uden de skadelige skattestigninger for borgere og virksomheder, som regering foreslår i sit finanslovsforslag til venstrefløjens jubel.

Med Venstres finanslovsprioriteter for 2020 viser vi vejen for at fortsætte den gode udvikling, som Danmark er inde i. Vi kan sikre, at vores virksomheder får bedre adgang til de hænder og hoveder, de har brug for. Vi kan sikre, at virksomhederne har gode og stabile rammevilkår – så de kan skabe den vækst og de arbejdspladser, som jo er forudsætningen for, at der kan investeres i vores velfærd og den grønne omstilling. Vores finanslovsprioriteter gør både Danmark rigere og stærkere.

Omvendt har S-regeringen fremlagt et finanslovsforslag, hvor de løber fra en lang række af de flotte løfter, de gav danskerne før folketingsvalget. De lovede, at maksimalt 5 pct. af danskerne ville få en højere skat, hvis Socialdemokratiet skulle komme til magten. Sandheden er, at alle danskere nu bliver ramt. De lovede, at de ville føre en politik, der understøtter et Danmark i balance. Men alligevel skal fx bredbåndspuljen, som er med til at understøtte udvikling i landdistrikterne, nu have dødsstødet. Og Mette Frederiksen lovede danskerne, at de offentlige ydelser ikke skulle stige. Men nu står arbejdsløse indvandrerfamilier til at få 2.000 kr. ekstra skattefrit hver måned. Jeg må med tristhed konstatere, at S siger én ting før et valg – og gør noget andet efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Så mange vil være skolechef

112

Spritbilist: I får aldrig mine nøgler

Leder For abonnenter

Det er til glæde vendt

Da amerikanske FMC overtog Cheminova i 2014, fulgte nogle år, hvor medarbejder-antallet blev reduceret kraftigt. Amerikanerne lavede nyt hovedsæde for sine europæiske aktiviteter på Sjælland. Udmærket for Danmark, men rigtig skidt for Lemvigegnen, som i årene efter overtagelsen måtte konstatere, at det meget store og for kommunen vigtige antal såkaldte videnarbejdspladser på Cheminova forsvandt. Anlægget blev et produktionsanlæg uden forskningsafdeling med meget mere, og derudover har man også set antallet af medarbejdere i produktionen skrumpe. Vi skal ikke lang tid tilbage, før der på Lemvigegnen begyndte at brede sig en tvivl, om amerikanerne på sigt også ville satse på afdelingen på Rønland, eller man ville flytte produktionen og dermed lukke egnens største private arbejdsplads ned med de følgevirkninger, det ville have. Nu får melodien tilsyneladende en helt anden positiv melodi. Vi kan i dag afsløre, at FMC har planer om at etablere et anlæg, der omregnet til danske kroner ligger på omkring en halv milliard kroner at bygge. Og 300 skal arbejde på at etablere produktionsanlægget. Nu skal det selvfølgelig siges, at på Rønland vil man ikke bekræfte, at det er korrekt. Man vil ikke udtale sig om noget, der ikke er besluttet endeligt. Men vi observatører kan jo så også bemærke, at det ikke bliver kontant afvist. Rygterne kører, og der tages ikke til genmæle. Meget tyder på, der er noget reelt om snakken. Det er beviset på, at FMC ikke blot har en fremtidig plan med Cheminova, hvilket man jo også i dag bekræfter, man har. Det slukker også tidligere tiders pessimisme om, at man kunne risikere, at der lukkes ned. Det er en meget velkommen nyhed, som har stor betydning for Vestjylland og for beskæftigelsen i fremtiden. Det fremgår ikke noget om antal arbejdspladser i forbindelse med et nyt anlæg. Men under alle omstændigheder vil det skabe aktivitet og beskæftigelse både på virksomheden og hos underleverandører til gavn for hele egnen.

Annonce