Annonce
Kultur

Filmklubben er rykket ind i Big Bio og er blevet digital

Filmklubbens medlemmer skal sidde behageligt - men med god afstand - i den nye Big Bio. Pressefoto
Vi kommer vidt omkring i de i alt otte film, som Holstebro Filmklub viser i efteråret - fra en livlig gospelkirke i Los Angeles til en øde bjergvej i Island.
Annonce

Holstebro: Holstebro Filmklub byder på seks mandagsfilm i efteråret.

Som noget nyt vises filmene i Big Bio, og på grund af corona er det også nyt, at man skal melde sig ind i filmklubben og bestille billetter online.

Ud over de seks film vises der også to "ekstrafilm" på lørdage.

Mandag den 21. september vises den danske film "Onkel" fra 2019. Den foregår langt ude på landet i Sønderjylland, hvor den unge Kris bor sammen med sin gamle, invalide onkel, som hun hjælper med landbruget.

Mandag den 28. september vises den finske film "Sidste bud" fra 2018. Olavi er en gammel, ensom kunsthandler, der udelukkende lever for sin kunstpassion. Men så opsøger hans datter ham, fordi hun vil have ham til at tage sin umulige søn Otto i praktik.

Annonce

Traume-krimi og honning

Mandag den 19. oktober vises den islandsk-dansk-svenske film fra 2019, "En hvid, hvid dag". Politimanden Ingimundur mister sin kone ved en trafikulykke. Under oprydningen af hendes ting finder han ud af, at hun var ham utro. Filmen er blevet kaldt "en traume-krimi".

Den nordmakedoniske film "Honningland" fik blandt andet en pris for sine smukke biledder ved Sundance-festivalen. Filmen vises i Holstebro Filmklub den 2. november. Pressefoto

Mandag den 2. november vises filmen "Honningland" fra Nordmakedonien, 2019. Hatidze bor med sin halvblinde mor i en forladt landsby og lever af sine bistader. Men en dag flytter en nomadefamilie ind ved siden af hende med larmende maskiner, uregerlige unger og horder af kreaturer.


Som noget nyt vises filmene i Big Bio, og på grund af corona er det også nyt, at man skal melde sig ind i filmklubben og bestille billetter online.


Der er engelsk-fransk-belgisk film den 16. november, hvor filmklubben viser "Sorry we missed you" fra 2019. Familien Turner i Newcastle prøver at få det hele til at hænge sammen. Instruktør Ken Loach lægger som altid sin sympati hos mennesker på bunden af samfundet.

Sæsonens sidste film er den spanske "Smerte og ære" fra 2019, som vises mandag den 30. november. Den tilbagetrukne, desillusionerede filminstruktør Salvador Mallo er filmens hovedperson. For 22 år siden lavede han en succes med skuespilleren Alberto i hovedrollen, men de ragede uklar.

Annonce

Lørdagsfilmene

Endelig er der de to ekstra lørdagsfilm. Den første vises lørdag den 24. oktober. Den er fransk, fra 2019, og hedder "Portræt af en kvinde i flammer". Den foregår i Bretagne i 1770, hvor kunstmaleren Marianne skal male et portræt af adelsfrøkenen Héloise. De to forelsker sig i hinanden.

Den anden lørdagsfilm er den amerikanske "Aretha Franklin - Amazing Grace" fra 2018. Den vises den 7. november. Faktisk er det en filmet kirkekoncert fra en gospelkirke i Los Angeles. Koncerten fandt sted den 13. og 14. januar 1972.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce