x
Annonce
Navne

Filmklub klarer sig helt uden offentlig støtte

Billedet er fra Filmklubbens 50 års jubilæum i 2017. Fremover - fra efterårssæsonen - bliver film vist i den nye Big Bio. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Den over 50 år gamle Holstebro Filmklub har været nødt til at aflyse sæsonens to sidste film. Men bortset fra det, går det rigtigt godt.

Holstebro: Holstebro Filmklub fik lige akkurat afholdt generalforsamling (den 11.marts), inden Danmark blev bedt om at lukke ned - også for den slags aktiviteter.

Ved samme generalforsamling kunne filmklubben oplyse, at man desværre har været nødt til at aflyse sæsonens to sidste film. På det tidspunkt ikke på grund af coronavirus (selvom det jo var kommet alligevel), men fordi Scala Biograferne er lukket, mens Big Bio endnu ikke er åben. Og det er der, filmklubben skal vise sine film fremover.

Den gamle Holstebro Filmklub fra 1967 havde i 2019 i alt 400 medlemmer over de to sæsoner. Det var så mange medlemmer, at man måtte vise filmene ved to forestillinger hver mandag.

Økonomien har det så godt, at filmklubben kan klare sig uden offentlig støtte.

Annonce

Valg til bestyrelsen

Der var genvalg for de næste to år til Elisabet Christensen, Ane Mette Nielsen og Vit MIksovsky. Som suppleanter genvalgtes Per Andersen, og også Steen Grønlund. Som intern revisor valgtes Vit MIksovsky. Lonni Gelsdorf er stadig formand for Holstebro Filmklub, ligesom Frans Pærregaard fortsætter som kasserer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce