Annonce
Debat

Film. Selvfølgelig er det kultur

Når Daniel Craig agerer James Bond er det naturligvis en del af kulturen, fremhæver Jørn Lundme.  Foto: REUTERS/Carlo Allegri


Annonce

Læserbrev: Socialdemokratiet, regeringen og Kulturministeren påstår at biografer og dermed Apollon - ikke er kultur. Iøvrigt i modsætning til zoologiske haver og idrætsklubber.

Torsdag har vi premiere på en ny dansk film om en spændende og kontroversiel person - den danske ambassadør i Amerika, Henrik Kauffmann, som ved tyskernes besættelse af Danmark i april 1940 valgte at erklære den danske ambassade i USA for uafhængig.

Han ville ikke samarbejde med hverken tyskerne eller den danske samarbejdsregering.

Mon ikke de fleste vil kalde filmen kultur, og dens fortælling kulturarv.


Er det ikke også kultur, når venner og familie samles og ser Christina Rosendahl supergode og vellykkede film sammen i biografen

Jørn Lundme, biografdirektør


Det er de danske biografer, som sikrer produktionen af de danske film.

Staten giver også et tilskud, men det er de 50% af alle biografers omsætning, der bliver sendt tilbage i systemet, som er det vigtigste grundlag for dansk filmproduktion.

OG - er det ikke også kultur, når venner og familie samles og ser Christina Rosendahl supergode og vellykkede film sammen i biografen.

Mon ikke de fleste vil kalde filmen kultur og dens fortælling kulturarv, skriver biografdirektør Jørn Lundme. Foto: Johan Gadegaard

Er det ikke også kultur, når vi giver mennesker i Nordvestjylland mulighed for at se prisvindende film fra hele verden i Filmporten.

Eller når James Bond og Lille Per melder sig på lærredet i efteråret.

Det er ikke sikkert, at vi skal have støtte.

Det er vi heller ikke vant til.

Men kultur - det er vi sgu!

Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Faerch kæmper om plastprisen

Struer

Værtshuset Bubsi er nu åbent igen

Annonce