Annonce
Vinderup

Karina overrasket lillejuleaften: Fik rejsegavekort på 25.000 kroner

Fra fredagens overrækkelse. Karina Søndergaard flankeres af Dora Tang, Jesper Lund og Jens Tang. PR-foto

Vinderup: - Jeg blev ringet op 23. december lige før middag - så det blev da noget af en ekstra julegave.

Fortæller hjemmesygeplejerske i Vinderup, Karina Søndergaard, der er den heldige vinder af et rejsegavekort på 25.000 kroner i en landsdækkende konkurrence fra Sportigan.

Hun havde faktisk glemt, at hun havde deltaget i en konkurrence i form af en elektronisk skrabekonkurrence på en mail fra Sportigan i Vinderup. Derfor var hun i første omgang lidt skeptisk, da hun blev ringet op af en områdeleder fra Sportigan med beskeden. Men blev dog hurtigt overbevist om, at den var god nok.

Gavekortet på 25.000 er købt hos Nordisk Rejsebureau og skal derfor benyttes til en ferie i Norden. Familien Søndergaard planlægger en sommerferie i Norge.

- Skiferie er ikke muligt, da min mand Karsten har skadet sit ben, og jeg har et dårligt knæ. Derfor vælger vi en sommerferie sammen med vores hjemmeboende børn, Theresa på 16 og Andreas på 12 år. fortæller Karina.

De planlægger først en kombineret sejl- og togtur, inden ferien skal afsluttes med tre-fire dage i den norske hovedstad for også at opleve bylivet.

Gavekortet blev overrakt fredag hos Tang Sportigan i Vinderup.

- Vi føler næsten, vi også har vundet, når det er en af vores kunder, der kan være så heldig, siger Jens Tang, der er indehaver sammen med sin kone Dora og kompagnon Jesper Lund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fiasko(le)

Det er næppe en overraskelse, at folkeskolereformen fra 2015 ikke er blevet en succes. Det har mange børn og forældre kunnet mærke på egen krop på dag til dag basis. Men at det fem år efter reformen står så elendigt til, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, nu har analyseret sig frem til, er alligevel bemærkelsesværdigt. Den helt grundlæggende tanke bag folkeskolereformen var sådan set rigtig nok; der var brug for at løfte fagligheden, især i kernefagene. Men i praksis har reformen ført til alt for rigid styring, alt for meget spildtid, alt for mange vikartimer, alt for mange frustrerede børn, lærere og forældre. De svageste elever, der skulle løftes med blandt andet understøttende undervisning, har ikke rykket sig en tøddel - de har i bedste fald stået stille. Og et af de mest konkrete og mærkbare resultater af den store reform er, at andelen af elever med høj trivsel i skolen er faldet. Folkeskolen er en grundsten i velfærdssamfundet. En god folkeskole med et højt fagligt niveau er dét, der kan give alle børn lige muligheder på trods af ulige udgangspunkter. Derfor skal man naturligvis tage VIVE’s konklusioner seriøst, inden alle landets børn og forældre finder ud af, hvor slemt det egentlig står til. Men der er næppe brug for en helt ny folkeskolereform - forskerne peger selv på, at det kan tage mellem fem og 15 år før store reformer for alvor slå igennem. Det har de færreste forældre nok tålmodighed til, og derfor kan der være brug for justeringer, inden den sidste elev har søgt tilflugt på en af landets mange succesfulde friskoler. Man kunne jo begynde med at sætte folkeskolen mere fri. En stor del af de bindende mål, der nok er indført i bedste mening, er endt som spændetrøje, og kunne afskaffes helt, og afløses af mere frihed til den enkelte skole i forhold til at opfylde folkeskolens formål. Det kunne måske give tid til ægte forældreinddragelsen og større metodefrihed. Og det bedste af det hele: Det koster ikke en krone.

Annonce