Annonce
Holstebro

Fik national pris for sin have: - Det er jo noget, jeg bruger ufattelig meget tid på

Anette Krogh Pedersen (t.h.) fik torsdag overrakt prisen for Årets Haveoplevelse ved Cph Garden Award, der fandt sted i forbindelse med Cph Garden 2019. Pressefoto
Anette Krogh Pedersen er en glad kvinde. Hun fik torsdag overrakt prisen for Årets Haveoplevelse ved haveshowet Cph Garden 2019 i Ballerup.

Vemb: For andet år bliver der i forbindelse med Haveselskabets haveshow Cph Garden uddelt priser til de haver rundt om i landet, der har gjort sig særligt bemærket. Fem priser uddeles, og i år er der en kvinde fra Vemb på listen over vindere.

Det er 53-årige Anette Krogh Pedersen, der med "Fru Pedersens Have" har vundet prisen for Årets haveoplevelse.

- Der har været over 5.000 mennesker inde at stemme, og hun var en klar fører i denne her kategori. Hun gør en stor forskel i at få folk til at tænke anderledes med haven, siger Bente Yde Enert, presse- og kommunikationschef i Haveselskabet, der har stået for at tælle stemmerne sammen.

"Fru Pedersen" selv var lykkelig for prisen:

- Jeg er helt vildt stolt og taknemmelig. For det er jo noget, jeg bruger ufattelig meget tid på. Fra jeg står op om morgenen, og til jeg går i seng om natten, siger hun.

Haven, der strækker sig udover 11.000 kvadratmeter har tusindvis af planter. Projektet begyndte for 34 år siden, og i de sidste syv har gæster kunnet besøge haven, der er blevet til Anette Krogh Pedersens fuldtidsbeskæftigelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.

Annonce