Annonce
Speedway

Fik frataget finaleløb: Jeg må indrømme, at jeg er rasende

Henrik Jensen måtte lukke banen ned inden weekendens store højdepunkt. Foto: Morten Stricker
Holstebro Speedway Klub var i weekenden vært for ungdoms-VM, men søndagens finale blev pludselig flyttet, og det skabte både undren og raseri hos formanden for klubben.

Holstebro: Det skulle have været højdepunktet i finaleweekenden.

Søndag skulle der have været afholdt finale i ungdoms-VM, 250 kubik, på banen i Holstebro. Lørdag havde semifinalerne forløbet planmæssigt, og det lykkedes lige akkurat at få løbet afholdt inden det store regnskyl.

Natten til søndag og søndag morgen fortsatte regnen, og hen ad eftermiddagen blev det vurderet af det internationale speedway forbund, FIM, at banen var uforsvarlig at køre på. Den besked fik formand for Holstebro Speedway Klub, Henrik Jensen, på et møde klokken 16, efter at hele dagen var blevet brugt på at gøre banen klar

- Jeg må ærligt talt indrømme, at jeg er rasende over, at de flyttede finalen. Jeg vil ikke komme med beskyldninger, men jeg er godt nok uforstående overfor det, siger Henrik Jensen.

Uforstående fordi han mener, at det var en forhastet og muligvis forkert beslutning. Han mener eksempelvis ikke, at der blev gjort nok for at teste banen, ligesom at han ikke er af den overbevisning, at banen var for farlig.

- Det var først bagefter, at jeg fandt ud af, at kørerne gerne ville have været ude at prøve banen. Hvorfor gjorde man ikke det? Så kunne man have bestemt, at det var for farligt, men det er svært at konkludere ud fra at gå og kigge og sparke til jorden, siger Henrik Jensen.

Annonce

En mavepuster

Et hav af frivillige, en masse arbejdstimer og mange tons ny belægning skulle have gjort weekenden til den store genoprejsning for speedway-klubben, som måtte lukke sit ligahold efter sidste sæson.

Søndag aften stod formanden i stedet med en mavepuster af en sådan kaliber, at han overvejede at trække sig som formand fra den klub, han har så kær.

- Jeg gik en tur for mig selv rundt om banen, da det var blevet afblæst søndag. Jeg var godt nok sendt til tælling, og jeg overvejede at trække mig, men som den sindige vestjyde jeg er, så vil jeg hellere vende tilbage endnu stærkere, siger Henrik Jensen.

Han lægger dog ikke skjul på, at det ikke var sjovt at være ude på banen, da det blev bekendtgjort, at løbet skulle flyttes.

- Der var godt nok mange tomme blikke rundt på stadion. Der var også lidt kaos, fordi at flere tilskuerne ville have pengene tilbage og troede, at vi havde aflyst løbet. Derudover var der jo også alt det logistiske i, at kørere, mekanikere og tilskuere skulle til Holsted, siger Henrik Jensen.

Det var især en stor mavepuster for formanden, fordi lørdagens semifinaler havde været så vellykket.

- Vi fik en masse ros fra både forbundene, tilskuerne og kørerne. Derfor gjorde det også ekstra ondt, at vi ikke kunne få finalen med. Det er det, vi har kæmpet for, siger Henrik Jensen.

Det blev danske Jesper Knudsen, som kunne stille sig øverst på podiet efter finalen i Holsted søndag aften.

Dagbladet forsøger at få en kommentar fra FIM eller DMU (Danmarks Motor Union, red.), som også var repræsenteret til løbet og samarbejdspartner i forbindelse med afviklingen af løbet

Banen søndag aften, da finalen skulle være kørt (Optaget af Henrik Jensen)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.

Annonce