Speedway

Fik frataget finaleløb: Jeg må indrømme, at jeg er rasende

Henrik Jensen måtte lukke banen ned inden weekendens store højdepunkt. Foto: Morten Stricker
Holstebro Speedway Klub var i weekenden vært for ungdoms-VM, men søndagens finale blev pludselig flyttet, og det skabte både undren og raseri hos formanden for klubben.

Holstebro: Det skulle have været højdepunktet i finaleweekenden.

Søndag skulle der have været afholdt finale i ungdoms-VM, 250 kubik, på banen i Holstebro. Lørdag havde semifinalerne forløbet planmæssigt, og det lykkedes lige akkurat at få løbet afholdt inden det store regnskyl.

Natten til søndag og søndag morgen fortsatte regnen, og hen ad eftermiddagen blev det vurderet af det internationale speedway forbund, FIM, at banen var uforsvarlig at køre på. Den besked fik formand for Holstebro Speedway Klub, Henrik Jensen, på et møde klokken 16, efter at hele dagen var blevet brugt på at gøre banen klar

- Jeg må ærligt talt indrømme, at jeg er rasende over, at de flyttede finalen. Jeg vil ikke komme med beskyldninger, men jeg er godt nok uforstående overfor det, siger Henrik Jensen.

Uforstående fordi han mener, at det var en forhastet og muligvis forkert beslutning. Han mener eksempelvis ikke, at der blev gjort nok for at teste banen, ligesom at han ikke er af den overbevisning, at banen var for farlig.

- Det var først bagefter, at jeg fandt ud af, at kørerne gerne ville have været ude at prøve banen. Hvorfor gjorde man ikke det? Så kunne man have bestemt, at det var for farligt, men det er svært at konkludere ud fra at gå og kigge og sparke til jorden, siger Henrik Jensen.

En mavepuster

Et hav af frivillige, en masse arbejdstimer og mange tons ny belægning skulle have gjort weekenden til den store genoprejsning for speedway-klubben, som måtte lukke sit ligahold efter sidste sæson.

Søndag aften stod formanden i stedet med en mavepuster af en sådan kaliber, at han overvejede at trække sig som formand fra den klub, han har så kær.

- Jeg gik en tur for mig selv rundt om banen, da det var blevet afblæst søndag. Jeg var godt nok sendt til tælling, og jeg overvejede at trække mig, men som den sindige vestjyde jeg er, så vil jeg hellere vende tilbage endnu stærkere, siger Henrik Jensen.

Han lægger dog ikke skjul på, at det ikke var sjovt at være ude på banen, da det blev bekendtgjort, at løbet skulle flyttes.

- Der var godt nok mange tomme blikke rundt på stadion. Der var også lidt kaos, fordi at flere tilskuerne ville have pengene tilbage og troede, at vi havde aflyst løbet. Derudover var der jo også alt det logistiske i, at kørere, mekanikere og tilskuere skulle til Holsted, siger Henrik Jensen.

Det var især en stor mavepuster for formanden, fordi lørdagens semifinaler havde været så vellykket.

- Vi fik en masse ros fra både forbundene, tilskuerne og kørerne. Derfor gjorde det også ekstra ondt, at vi ikke kunne få finalen med. Det er det, vi har kæmpet for, siger Henrik Jensen.

Det blev danske Jesper Knudsen, som kunne stille sig øverst på podiet efter finalen i Holsted søndag aften.

Dagbladet forsøger at få en kommentar fra FIM eller DMU (Danmarks Motor Union, red.), som også var repræsenteret til løbet og samarbejdspartner i forbindelse med afviklingen af løbet

Banen søndag aften, da finalen skulle være kørt (Optaget af Henrik Jensen)

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Håndbold

Pytlick fik imponerende debut i forlænget pokaldrama

Holstebro

Efter tilbageslag: Motorvejsgruppe vil besøge ny transportminister

TTH Damer For abonnenter

Genlæs liveblog: TTH sled sig i kvartfinalen efter pokaldrama

112

Udrykning gik galt: Brandbil torpederede personbil

Danmark

Vagt blev sendt ud af retslokale efter klage fra Paludan: Nu vil Enhedslisten have forklaring fra minister

Holstebro

Der er ikke plads til to i Holstebro: Solgt butik lukker ned

Mærkedage For abonnenter

Snedkermesteren får stadigvæk gode ideer

Holstebro

Trods dødsulykke: Ny usikkerhed om lukning af livsfarlige motorvejs-huller

Holstebro

Superdirektør-stilling splittes op: Henter ny social- og sundhedsdirektør

Annonce