Annonce
Sport

Fik et point trods træls nederlag til bundproppen

Esbjerg og især en storkørende Leon Madsen blev for stor en mundfuld for Holstebro Elite, der onsdag aften tabte i speedwayligaen. Foto: Morten Stricker

Bjarne Pedersen blev topscorer i nederlaget til Esbjerg, men der skulle et cykelskifte til, før veteranen fik fart i cyklen.

Holstebro: Det blev ikke en gentagelse af fredagens sejr i Skave, da Holstebro Elite og Esbjerg Vikings onsdag mødtes for anden gang på under en uge.

Bundproppen fra Esbjerg, der indtil da endnu ikke havde vundet en match i sæsonen, tog nemlig sejren foran 1260 tilskuere på Granly Speedway Arena lidt uden for Esbjerg. Især gjorde en velkørende Leon Madsen det godt for hjemmeholdet, som havde hentet ham ind til matchen som erstatning for Niels Kristian Iversen.

- Det er selvfølgelig træls ikke at vinde, men de kørte godt og fortjente sejren. Sådan er det nogle gange i sport, erkender holdleder Claus Ørts.

Trods nederlaget får Holstebro bonuspoint med fra matchen, fordi de vandt med otte point i Holstebro og dermed er bedst indbyrdes. Et point, som man bestemt ikke piver over.

- Det er et ekstra point, og det kan blive rigtig vigtigt for os at få det med, siger Claus Ørts.

Til trods for en skidt indledning på matchen med kun fire point i de tre første heats blev rutinerede Bjarne Pedersen topscorer for Holstebro. Et cykelskiftet gav nemlig ny fart på Bjarne, der i de sidste fire heats lavede hele 11 point.

- Igen knokler vi røven ud af bukserne i teamet for at finde de rigtige løsninger, og det lykkedes heldigvis. Vi sluttede aftenen med rigtig god fart og fine starter, fortæller Bjarne Pedersen, til sin hjemmeside.

Sammen med holdets anden profil, Kenneth Bjerre, lavede Bjarne Pedersen 29 af Holstebros 39 point i matchen. Og det blev den store forskel på de to hold onsdag aften, at Holstebro kom til at mangle point fra de resterende kørere.

- Det er rigtigt nok. Havde en af dem haft en lidt bedre dag, så kunne det have set anderledes ud, siger Claus Ørts.

Annonce

Matchen i tal

Esbjerg Vikings - Holstebro Elite 45-39Metal Speedway League

Point: Kenneth Bjerre 13+1, Bjarne Pedersen 14+1, Ulrich Østergaard 6+2, Kasper Lykke Nielsen 4, Emil Engstrøm 2+1.

Dagens Metal-Fighter: Mathias Nielsen, Esbjerg Vikings

Tilskuertal: 1260 i Granly Speedway Arena.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce