Annonce
Sport

Fik et point trods træls nederlag til bundproppen

Esbjerg og især en storkørende Leon Madsen blev for stor en mundfuld for Holstebro Elite, der onsdag aften tabte i speedwayligaen. Foto: Morten Stricker

Bjarne Pedersen blev topscorer i nederlaget til Esbjerg, men der skulle et cykelskifte til, før veteranen fik fart i cyklen.

Holstebro: Det blev ikke en gentagelse af fredagens sejr i Skave, da Holstebro Elite og Esbjerg Vikings onsdag mødtes for anden gang på under en uge.

Bundproppen fra Esbjerg, der indtil da endnu ikke havde vundet en match i sæsonen, tog nemlig sejren foran 1260 tilskuere på Granly Speedway Arena lidt uden for Esbjerg. Især gjorde en velkørende Leon Madsen det godt for hjemmeholdet, som havde hentet ham ind til matchen som erstatning for Niels Kristian Iversen.

- Det er selvfølgelig træls ikke at vinde, men de kørte godt og fortjente sejren. Sådan er det nogle gange i sport, erkender holdleder Claus Ørts.

Trods nederlaget får Holstebro bonuspoint med fra matchen, fordi de vandt med otte point i Holstebro og dermed er bedst indbyrdes. Et point, som man bestemt ikke piver over.

- Det er et ekstra point, og det kan blive rigtig vigtigt for os at få det med, siger Claus Ørts.

Til trods for en skidt indledning på matchen med kun fire point i de tre første heats blev rutinerede Bjarne Pedersen topscorer for Holstebro. Et cykelskiftet gav nemlig ny fart på Bjarne, der i de sidste fire heats lavede hele 11 point.

- Igen knokler vi røven ud af bukserne i teamet for at finde de rigtige løsninger, og det lykkedes heldigvis. Vi sluttede aftenen med rigtig god fart og fine starter, fortæller Bjarne Pedersen, til sin hjemmeside.

Sammen med holdets anden profil, Kenneth Bjerre, lavede Bjarne Pedersen 29 af Holstebros 39 point i matchen. Og det blev den store forskel på de to hold onsdag aften, at Holstebro kom til at mangle point fra de resterende kørere.

- Det er rigtigt nok. Havde en af dem haft en lidt bedre dag, så kunne det have set anderledes ud, siger Claus Ørts.

Matchen i tal

Esbjerg Vikings - Holstebro Elite 45-39Metal Speedway League

Point: Kenneth Bjerre 13+1, Bjarne Pedersen 14+1, Ulrich Østergaard 6+2, Kasper Lykke Nielsen 4, Emil Engstrøm 2+1.

Dagens Metal-Fighter: Mathias Nielsen, Esbjerg Vikings

Tilskuertal: 1260 i Granly Speedway Arena.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce