Annonce
Struer

Struer har fået 11 kilometer kystlinje foræret: - Kystlinjen er lige pludselig længere, end vi har troet

Struer Kommune kan nu reklamere med en 147 kilometer lang kyststrækning. Arkivfoto:
Trap Danmark er med en systematisk opmåling af kyststrækningen i Struer Kommune nået frem til, at den nu er 147 kilometer lang.

Struer: Når Trap Danmark 22. november er klar til at udgive et nyt opslagsværk med fakta og viden om både natur, historie, kultur og samfundsforhold i alle de tre nordvestjyske kommuner, vil Struer Kommune blandt andet få 11 kilometer kystlinje forærende, når man i Trap kan læse, at den er 147 kilometer lang.

- Kommunes kystlinje er lige pludselig de 11 km længere, end vi selv hele tiden har troet. På vores hjemmeside har vi hele tiden oplyst, at den er 136 kilometer lang under de forskellige fakta-oplysninger, vi har lagt ind om Struer Kommune, fortæller Christian Møller Nielsen, som er presse- og kommunikationskonsulent for Struer Kommune.

- Men Trap skriver altså, at den er 147 kilometer lang, så jeg ringede til dem. Det viser sig, at de nu kan zoome mere ind på satellitbillederne og få selv de mindste bugtninger og pynter med i optællingen. På den måde viser det sig så, at vi har hele 11 kilometer længere kyststrækning end ved de tidligere målemetoder, fortæller han.

Dette svarer så til, at der er næsten syv meter kyst per indbygger.

Annonce
Annonce
Annonce
Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Endnu en stor cykelfest i Struer

Leder For abonnenter

Lad det nu blive realistisk

Som vi skrev i avisen onsdag, følger de lokale idrætshaller - sammen med landets øvrige - noget interesseret, hvad der sker med planerne om de såkaldte B18, et nyt bygningsregulativ. Hvis det gennemføres, som der er lavet udkast til, vil det give voldsomme problemer med en række af de mange arrangementerne, hallerne har i dag. Hvis det gennemføres, skal der ved hvert arrangement laves en pladsfordelingsplan, som skal godkendes af en brandteknisk virksomhed. Og der skal være folk til stede, som skal være uddannet i brandmateriellet. Ud over det vil være en uoverskuelig økonomisk byrde for de mange små-arrangementer, der er i hallerne, vil det også give en masse praktiske udfordringer. Som for eksempel at hvis der kommer lidt flere mennesker, end man havde regnet med, må der ikke stilles ekstra borde op, fordi de ikke indgår i den plan, der er godkendt. Nu må man håbe, at de, der har udarbejdet udkastet, også vil forholde sig til den realistiske dagligdag. Naturligvis skal sikkerheden være i orden, og det grundlæggende i hallerne er, at der er nødudgange, flugtveje er beskrevet, og der er brandmateriel, der også virker. Og det siger sig selv, at man ikke må stille ekstra borde, store gymnastikredskaber eller andet op foran flugtvejene. Men at der skal laves en plan for hvert et lille arrangement, som skal godkendes og dermed betales hos en virksomhed, det er at gå alt for langt. Det vil i realiteten betyde, at en lang række arrangementer ikke kan gennemføres, fordi der ikke er penge til det, og fordi det bliver for besværligt. Der er gjort indsigelser mod det nye regulativ, og forhåbentlig vinder fornuften, så der naturligvis er et indhold, der sikrer sikkerheden. Men at man også forholder sig til virkeligheden. En halbestyrer ved jo alt om, hvordan man må stille borde op, uden det går ud over sikkerheden, og han er i jævnlig kontakt med brandmyndighederne, der både kontrollerer og giver gode råd. Det må række. Vi kan ikke undvære de mange små arrangementer i de haller, der binder mange mindre samfund sammen.

Annonce