Annonce
Struer

Fik årslønnen fordoblet til 12,8 millioner kroner i 2018 - nu er han fyret

B&O har fyret den adminstrerende direktør, Henrik Clausen. Arkivfoto: Morten Stricker
B&O fyrer den administrerende direktør, Henrik Clausen. Ny topchef er nu svenske Kristian Teär, som senest har været en del af topledelsen i det schweiziske selskab, Logitech.

Struer: Efter tre år på posten som administrerende direktør for B&O i Struer er Henrik Clausen nu fyret.

Det sker efter at have leveret et årsregnskab i august, hvor overskuddet dykkede med 77 procent i forhold til året før og landede på sølle 19 millioner kroner, og da B&O med Henrik Clausen i spidsen for en uges tid siden præsenterede regnskabet for det første kvartal af det nye regnskabsår, var det med et underskud på 106 millioner kroner på bundlinjen.

Samtidig er kursen på B&O-aktierne styrtdykket.

Annonce

Vi ser frem til at byde Kristian Teär velkommen. Kristian har den rigtige profil til at tage Bang & Olufsen videre fra, hvor vi er i dag. Han har erfaring fra ledende internationale forbrugerelektronikfirmaer, han har solid operationel baggrund, og så er han en stærk og inspirerende leder. Jeg takker samtidig Henrik Clausen for hans indsats for Bang & Olufsen.

Ole Andersen, bestyrelsesformand, Bang & Olufsen

Årsløn fordoblet i 2018

Henrik Clausen købte selv 8100 aktier i virksomheden i juli 2017 til kurs 107,68.

Efter nyheden om hans fyring blev offentliggjort her tirsdag morgen, åbner handlen med aktierne i B&O i kurs 34,34.

Henrik Clausen har altså ikke leveret, hvad der skulle til for at vende skuden og bringe B&O fri af orkanen på det globale marked for hverken luksus-produkter i den vilde ende af prisskalaen eller det nye marked for både bærbare højttalere, hovedtelefoner m.v., som B&O begyndte at opdyrke under hans forgænger, Tue Mantoni, som fik fem år på topposten i B&O.

Henrik Clausen fik ikke indfriet de høje forventninger, som blandt andet kom til udtryk i et interview med Børsen, hvor han blev beskrevet som stabil og driftssikker som en Volvo 240, og efter de første to år var bestyrelsen da også tilfredse med indsatsen.

I 2016 blev Henrik Clausen ansat med en årsløn på 6,6 millioner kroner.

I 2018 fik han i forbindelse med en offentliggørelse af årsregnskabet bevilget en lønforhøjelse, så årslønnen kom op på 12,8 millioner kroner.

Nu bliver der så sagt farvel og tak.

Kommer fra Logitech

Bestyrelsen fyret ham og udpeget hans afløser, så det nu bliver svenske Kristian Teär, der kommer til at stå i spidsen for Bang & Olufsen i Struer.

Det sker med øjeblikkelig virkning.

- Vi ser frem til at byde Kristian Teär velkommen. Kristian har den rigtige profil til at tage Bang & Olufsen videre fra, hvor vi er i dag. Han har erfaring fra ledende internationale forbrugerelektronikfirmaer, han har solid operationel baggrund, og så er han en stærk og inspirerende leder. Jeg takker samtidig Henrik Clausen for hans indsats for Bang & Olufsen, lyder det fra bestyrelsesformanden, Ole Andersen i en pressemeddelelse om direktørskiftet fra B&O.

Her oplyses det også, at 55-årige Kristian Teär bor i Schweiz, hovr han senest har været en del af topledelsen i det schweiziske selskab, Logitech, hvor han i fire år var Vice President for EMEA og havde ansvaret for salg, marketing og distribution af 13 produktlinjer.

Tidligere var han global Chief Operating Officer for BlackBerry med hovedsæde i Canada. Forinden det havde han ledelsesstillinger hos henholdsvis SonyEricsson som Executive Vice President med globalt ansvar for salg og marketing og som regional President i Ericsson for Sydøstasien, det tysktalende Europa og Centralamerika.

Kristian Teär har været bosiddende i syv forskellige lande og er uddannet Master of Science fra The Royal Institute of Technology i Stockholm og har også gennemført et Executive program på Columbia University, USA.

I pressemeddelelsen fra B&O siger Kristian Teär selv om sit jobskifte:

- Jeg har fulgt Bang & Olufsen i mange år og har altid haft stor passion for selskabet og dets produkter. Faktisk ejer jeg selv flere af de ikoniske produkter. Det er et unikt luksus- og livsstilsbrand, som har en særlig arv. Jeg ser meget frem til at indgå i organisationen og samarbejde med teamet og bestyrelsen om at udnytte Bang & Olufsens potentiale.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.

Annonce