Annonce
Struer

Fik årslønnen fordoblet til 12,8 millioner kroner i 2018 - nu er han fyret

B&O har fyret den adminstrerende direktør, Henrik Clausen. Arkivfoto: Morten Stricker
B&O fyrer den administrerende direktør, Henrik Clausen. Ny topchef er nu svenske Kristian Teär, som senest har været en del af topledelsen i det schweiziske selskab, Logitech.

Struer: Efter tre år på posten som administrerende direktør for B&O i Struer er Henrik Clausen nu fyret.

Det sker efter at have leveret et årsregnskab i august, hvor overskuddet dykkede med 77 procent i forhold til året før og landede på sølle 19 millioner kroner, og da B&O med Henrik Clausen i spidsen for en uges tid siden præsenterede regnskabet for det første kvartal af det nye regnskabsår, var det med et underskud på 106 millioner kroner på bundlinjen.

Samtidig er kursen på B&O-aktierne styrtdykket.

Annonce

Vi ser frem til at byde Kristian Teär velkommen. Kristian har den rigtige profil til at tage Bang & Olufsen videre fra, hvor vi er i dag. Han har erfaring fra ledende internationale forbrugerelektronikfirmaer, han har solid operationel baggrund, og så er han en stærk og inspirerende leder. Jeg takker samtidig Henrik Clausen for hans indsats for Bang & Olufsen.

Ole Andersen, bestyrelsesformand, Bang & Olufsen

Årsløn fordoblet i 2018

Henrik Clausen købte selv 8100 aktier i virksomheden i juli 2017 til kurs 107,68.

Efter nyheden om hans fyring blev offentliggjort her tirsdag morgen, åbner handlen med aktierne i B&O i kurs 34,34.

Henrik Clausen har altså ikke leveret, hvad der skulle til for at vende skuden og bringe B&O fri af orkanen på det globale marked for hverken luksus-produkter i den vilde ende af prisskalaen eller det nye marked for både bærbare højttalere, hovedtelefoner m.v., som B&O begyndte at opdyrke under hans forgænger, Tue Mantoni, som fik fem år på topposten i B&O.

Henrik Clausen fik ikke indfriet de høje forventninger, som blandt andet kom til udtryk i et interview med Børsen, hvor han blev beskrevet som stabil og driftssikker som en Volvo 240, og efter de første to år var bestyrelsen da også tilfredse med indsatsen.

I 2016 blev Henrik Clausen ansat med en årsløn på 6,6 millioner kroner.

I 2018 fik han i forbindelse med en offentliggørelse af årsregnskabet bevilget en lønforhøjelse, så årslønnen kom op på 12,8 millioner kroner.

Nu bliver der så sagt farvel og tak.

Kommer fra Logitech

Bestyrelsen fyret ham og udpeget hans afløser, så det nu bliver svenske Kristian Teär, der kommer til at stå i spidsen for Bang & Olufsen i Struer.

Det sker med øjeblikkelig virkning.

- Vi ser frem til at byde Kristian Teär velkommen. Kristian har den rigtige profil til at tage Bang & Olufsen videre fra, hvor vi er i dag. Han har erfaring fra ledende internationale forbrugerelektronikfirmaer, han har solid operationel baggrund, og så er han en stærk og inspirerende leder. Jeg takker samtidig Henrik Clausen for hans indsats for Bang & Olufsen, lyder det fra bestyrelsesformanden, Ole Andersen i en pressemeddelelse om direktørskiftet fra B&O.

Her oplyses det også, at 55-årige Kristian Teär bor i Schweiz, hovr han senest har været en del af topledelsen i det schweiziske selskab, Logitech, hvor han i fire år var Vice President for EMEA og havde ansvaret for salg, marketing og distribution af 13 produktlinjer.

Tidligere var han global Chief Operating Officer for BlackBerry med hovedsæde i Canada. Forinden det havde han ledelsesstillinger hos henholdsvis SonyEricsson som Executive Vice President med globalt ansvar for salg og marketing og som regional President i Ericsson for Sydøstasien, det tysktalende Europa og Centralamerika.

Kristian Teär har været bosiddende i syv forskellige lande og er uddannet Master of Science fra The Royal Institute of Technology i Stockholm og har også gennemført et Executive program på Columbia University, USA.

I pressemeddelelsen fra B&O siger Kristian Teär selv om sit jobskifte:

- Jeg har fulgt Bang & Olufsen i mange år og har altid haft stor passion for selskabet og dets produkter. Faktisk ejer jeg selv flere af de ikoniske produkter. Det er et unikt luksus- og livsstilsbrand, som har en særlig arv. Jeg ser meget frem til at indgå i organisationen og samarbejde med teamet og bestyrelsen om at udnytte Bang & Olufsens potentiale.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce