Annonce
Kultur

Festivalen, der ikke lyder som nogen andre: - Vi behøver ingen hjælpepakke

Udkantsrock må som andre festivaler springe dette års udgave over. Dog rammes man ikke hårdt økonomisk, siger formanden. Arkivfoto: Morten Stricker
Annonce

Sir Lyngbjerg: Ingen kulturarrangementer lider under corona-krisen, og her er Udkantsrock ingen undtagelse. Dette års udgave af den gratis festival i Sir-Lyngbjergs skove er aflyst.

Hvad, festivalen imidlertid ikke gør, er at bede om hjælp, eller er truet af konkurs.

- Vi behøver ingen hjælpepakke. Vi har ikke slået større brød op, end vi kan bage, lyder det fra formand Michael Reinicke Sørensen.

Udkantsrock er grundet corona-virussen udsat til den 26. juni næste år, hvor alle aktører såsom hovednavnene Nikolaj og Piloterne samt Juncker har lovet at komme.

- Og som alle andre arrangører er vi naturligvis kede af, at vi ikke kan gennemføre vores lille endagsfestival, især efter at vi nu er en festival, man efterhånden godt kan tage en smule seriøs, siger formanden.

Selvom festivalen er gået en smule væk fra ikke at ville betale for musikken, fordi dagen skal være "amatørmusikernes platform", så har man ikke mange penge ud af svømme.

- Vores sponsorer og vores tilsagn får selvfølgelig pengene tilbage igen. Udgifterne op til festivalen er ikke særlig store, og vi har lyttet til rådet om at lade være med at bruge penge, som vi ikke har. Derfor er vores PR-budget stadigvæk næsten ikke-eksisterende. Det er næsten kun mund til mund, og indtil videre har det været nok til at hive over 1000 mennesker til Sir Lyngbjerg de sidste par år, siger Michael Reinicke Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce