Annonce
Struer

Festival vil stadig gasse virus væk

Arrangørerne af Struer Motor Festival vil stadig give den gas 3. og 4. oktober på havnen i Struer. Foto: Morten Stricker
Arrangørerne bag Struer Motor Festival 3. og 4. oktober har ingen planer om at aflyse - opfordrer publikum til at møde op med mundbind
Annonce

Struer: Fredag eftermiddag fik folkene bag Struer Motor Festival lidt flere udfordringer oven i konceptet med at arrangere en festival midt i en coronatid.


Jeg er i dialog med politiet, og jeg regner bestemt med, at vi holder festivalen som planlagt. Det burde vi kunne gøre ud fra den plan, vi har lagt. Vi er stadig 100 procent indstillet på at holde festivalen.

Bo L. Jürgensen, medarrangør Struer Motor Festival, Struer


Men selv en indskrænkning af forsamlingsfriheden kan ikke knække folk med benzin i blodet. Målet er nemlig stadig, at der køres og races på havnen i Struer 3. og 4. oktober.

- Jeg er i dialog med politiet, og jeg regner bestemt med, at vi holder festivalen som planlagt. Det burde vi kunne gøre ud fra den plan, vi har lagt. Vi er stadig 100 procent indstillet på at holde festivalen, siger den ene af arrangørerne, Bo L. Jürgensen, Struer.

Annonce

Ny inddeling

For festivalen giver de nye restriktioner en ny udfordring med hensyn til antallet af personer samlet i pitområdet.

- Ind til fredag måtte der være op til 100 samlet i pitområdet. Det tal er nu halveret. Derfor er vi nødt til at opdele pitten i flere områder, hvor antallet af personer kan adskilles i områder, hvor der maksimalt må være op til 50 ad gangen, siger Bo L. Jürgensen.

De seneste stramninger rammer til gengæld ikke antallet af personer, der må samles udendørs på tribunen. Derfor er det stadig planen, at tribunen får plads til 400 betalende gæster.

Annonce

Tag mundbindet med

Bo L. Jürgensen siger også, at de seneste stramninger vil give festivalen "en hel del mere besvær" med blandt andet at overvåge og rådgive publikum og deltagere i festivalen.

- Det tager vi med, og sådan må det være, når man arrangerer en festival midt i en coronatid, siger Bo L. Jürgensen.

Arrangørerne opfordrer samtidig publikum til at medbringe et mundbind, når de dukker op til festivalen.

- Under alle omstændigheder vil vi udlevere mundbind, som bør bæres, når publikum går på toilettet eller henter mad og drikke i en af boderne. På tribunen er det dog ikke et krav at bære mundbind, siger Bo. L. Jürgensen.

Annonce

Forstår aflysning

I weekenden meddelte Struer Handelsstandsforening, at man aflyser Open By Night-arrangementet fredag 2. oktober. Det skulle være holdt som en optakt til festivalen med temaet "Fart over feltet", hvor der blandt andet skulle være mulighed for at se racerbiler og møde kørerne i midtbyen.


Det er naturligvis trist, at handelen må aflyse Open By Night, og det er vi kede af. Men som jeg læser opfordringen, så tror jeg heller ikke at handelen havde andet valg. Det er det ansvarlige at gøre, og det har vi fuld forståelse for.

Bo L. Jürgensen, medarrangør Struer Motor Festival, Struer


Beslutningen blev truffet som en konsekvens af myndighedernes opfordring til at aflyse netop større arrangementer som Open By Night.

- Vi er kede af aflysningen, men følger opfordringen, siger handelstandsforeningens formand Søren Blaabjerg Jepsen om beslutningen.

- Det er naturligvis trist, at handelen må aflyse Open By Night, og det er vi kede af. Men som jeg læser opfordringen, så tror jeg heller ikke at handelen havde andet valg. Det er det ansvarlige at gøre, og det har vi fuld forståelse for, siger Bo L. Jürgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Hvad mener du om sexisme-debatten?

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Annonce