x
Annonce
Kultur

Festival må flytte øl-fest: Femcifret beløb er tabt

Øl-festivalen skulle i år været foregået i Musikteatret Holstebro. Den del kommer fortsat til at holde stik, men datoen udskydes grundet corona-virussen. Foto: Johan Gadegaard
- Vi er uden tvivl hårdt presset, siger Holstebro Events, der også mister penge på corona-krisen.

Holstebro: Den egentlige dato for Holstebro Øl-Festival hedder den 4. april, og derfor kunne arrangøren bag, Holstebro Events, have satset på en gennemførelse.

Det bliver der dog ikke tale om, siger Kristian Andersen fra Holstebro Events. Begivenheden i Musikteatret Holstebro skubbes til fredag den 20. november.

- Grundlæggende blev vi nødt til at tage vores forbehold, og det er ikke i en periode med nedlukning, at vi skal samle bryggerier, musik og gæster i et rum. Derfor blev vi nødt til at rykke på det nu, siger han.

Der var solgt 600 billetter, og man forventede besøg af op til 1800 mennesker.

- Øl-festivalen var ellers en god case for os. Vi har brugt et femcifret beløb på marketing, underholdning der ikke kan rykkes, og materialer som specifikt var booket ind til den 4. april samt mange andre ting. Vi er en forening og ingen virksomhed, men har stadig udgifter ude at hænge, siger Kristian Andersen og tilføjer:

- Vi er uden tvivl hårdt presset. Heldigvis kan noget af det tabte opvejes af det overskud, vi fik fra vores vinfestival. Derudover fokuserer vi nu primært på vore backup-planer og glæder os over den støtte, vi møder fra vores sponsorer.

Festivalen, der er Midt- og Vestyllands største øl-festival, skulle have haft besøg af 200 forskellige øl fra omkring 20 forskellige bryggerier samt en række andre udstillere inklusive live-musik og en særlig øl-smagning med Carsten Berthelsen.

Det må nu alt sammen vente til november - passer den nye dato ikke, kan billetten refunderes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi må bede om godt vejr

Man må håbe, at det bliver godt vejr efter påske. Det vil i hvert tilfælde gøre opgaven lidt lettere for de kommunalt ansatte samt ledere på skoler og daginstitutioner, når de hen over påsken skal løse en på papiret stort set umulig opgave. De skal skaffe plads til børn i skoler og daginstitutioner, så der dels kan skabes plads nok mellem børnene, og så skal hygiejne-forholdene også være i top. Det vil være en udfordring på rigtig mange skoler og i rigtig mange dagtilbud at skaffe den fornødne plads til det, samtidigt med at det også skal fungere. Skoleklassen kan ikke være i ét klasselokale, og hvis alle forældre vælger at sige ja tak til at få børnene i daginstitution, så er her heller ikke kvadratmeter nok. Opfordringen fra statsministeren lød, at børnene skulle være så meget ude som muligt, og det må man da også håbe, det bliver vejr til i mange dage, da det vil gøre opgaven noget lettere for et presset personale at holde børnene på en rimelig afstand. Ingen ved i skrivende øjeblik hvor mange skoler og dagtilbud, der bliver klar onsdag. Der er meget, der skal på plads. Det vides heller ikke, om forældrene tager imod tilbudet. Ja, børnene skal jo i skole, men hvor mange børn bliver hjemme fra daginstitutionen, fordi forældrene er utrygge ved smittefaren? Mange forældre trænger til, at børnene kommer af sted, og mange børn vil også glæde sig. Men usikkerheden er der jo, om det er en klog beslutning eller ej at sende børnene hjemmefra. Ingen ved det. Det må tiden vise. Vi er på ukendt grund. Regeringen tør ikke længere holde samfundet i et jerngreb på grund af de økonomiske konsekvenser. Eksperterne siger, det her er den klogeste måde at åbne op på. Vi andre må bede til, de har ret. I det her ligger en kalkuleret risiko, da man gerne ser, at en hel del flere faktisk bliver smittet - men i et tempo, hvor sundhedsvæsnet kan følge med. Lukker vi fortsat helt ned, vil det trække epidemien rigtigt langt ud, og mange vil være i fare igen, når bølge to forventes at komme til efteråret. Nej, det er ikke let at træffe en klog beslutning, og en forkert kan give os et nyt Italien eller Spanien. Beslutninger skal tages nu. Næste år ved vi, om det var klogt eller ej.

Annonce