Annonce
Lemvig

Festival gør klar til jubilæum

Meget tyder på, at der kommer flere gæster til årets Haze Over Haarum. Arrangørerne melder om flere solgte billetter på nuværende tidspunkt i forhold til sidste år. Arkivfoto: Mads Krabbe
Arrangører melder om større billetsalg til årets Haze Over Haarum end sidste år

Harboøre: Om mindre end tre måneder spiller musikken endnu en gang på festivalen for enden af Stausholmvej i Harboøre.

Det har den gjort forskellige steder i og ved Harboøre siden 1980, hvor Haze Over Haarum så lyset for første gang. I år er det 40. gang, der bliver budt på koncerter med både landskendte kunstnere og lokale bands på de tre scener, festivalen kan byde på.

Og det vil blive markeret i forbindelse med festivalen.

- Lige nu er vi i gang med at planlægge de ting, der er need to have på festivalen. Men vi kommer helt sikkert også til at se på nogle af de ting, der er nice to have, når vi kommer tættere på festivalen. Og det er blandt andet, hvordan vi markerer jubilæet, siger Gunnar Skytte, der er festivalens talsmand.

På tegnebrættet er der blandt andet flere konkurrencer og særlige tilbud til gæsterne under den tre dage lange festival. Nye boder og en mindre ændring af pladsen kan også komme på tale, og der bliver også kigget på, om der skal være et fyrværkeri, der skal lukke festivalen, lige som det skete i forbindelse med 30 års-jubilæet for ti år siden.

- Og så er det muligt, at vi også laver en reception for vores samarbejdspartnere, tilføjer Gunnar Skytte.

Gennem 40 år har festivalen kunnet byde på både nogle af de største danske navne, men også givet mulighed for unge og lokale bands for at få spilletid foran et større publikum.

Nogle af de første bands, der fik lov til at stå på scenen, da festivalen havde premiere på Harboøre Stadion, var Tørfisk.

- Generelt har amatørscenen og Skovscenen været stødstangen for flere lokale musikere til at komme i gang med en karriere, der har rakt ud til hele landet. På vores festival har de haft muligheden for at prøve kræfter med det at stå foran et større publikum, og flere har fået smag for det, siger Gunnar Skytte, der blandt andet peger på, at flere medlemmer af album-aktuelle Turquoise Sun i forskellige konstellationer har spillet på Haze Over Haarum tidligere.

Årets festival har netop sat navne på de lokale bands, og her finder man blandt andre Silly Beats, 10i samt Banditterne, der er et band bestående af udviklingshæmmede, der er tilknyttet Dagsværket i Lemvig.

Arrangørerne er også godt tilfredse med det foreløbige billetsalg til årets festival. Lige nu er der solgt omkring 200 billetter mere end på samme tid sidste år. Faktisk ligger billetsalget på niveau med det salg, man havde nået i slutningen af maj sidste år.

- Vi har blandt andet arbejdet meget med at få festival-ambassadører på efterskoler, og det er en af de steder, vi har kunnet se, at vi har haft succes med vores billetsalg, siger festivalens formand, Hanne Noermark.

Men selv om billetsalget ligger over sidste års niveau, så regner arrangørerne ikke med, at festivalen kommer i nærheden af de 6000 solgte billetter, der vil betyde udsolgt.

- Hvis vi skulle nå derop, så ville det betyde, at vi skulle øge vores billetsalg med 30 procent i forhold til sidste år. I de senere år er der kommet et langt større udbud af musik, og det kan vi også mærke. For de fleste er der en grænse for, hvor mange penge, de kan bruge på blandt andet festivaler, siger Gunnar Skytte, der selv måtte af med sin dengang legendariske hestehale, da festivalen i 2005 kunne melde udsolgt.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce