Annonce
Struer

Festival donerede overskud til lokal forening

En sommeraften på Venø - 2020's svar på Venø Festival i corona-venlig udgave. Foto: Venø Festival
"En sommeraften på Venø" blev dette års erstatning for den egentlige Venø-festival, og det blev ligeså magisk som arrangørerne havde håbet, det ville blive
Annonce

Venø: Fredag aften havde lige præcis 100 mennesker fornøjelsen af en mini-udgave af Venø Festival, da arrangørerne af Venø Festival inviterede til "En sommeraften på Venø".

På grund af corona-restriktioner måtte der kun være lige præcis 100 inklusive arrangører og frivillige, og de fik muligheden for to meget intime koncerter, en med Hjalte Ross og en med Nikolaj Nørlund, lækker mad lavet af lokale råvarer og godt vejr.

- Det var helt perfekt. Jeg tror, det var ligeså magisk, som vi gerne ville have, at det skulle være, siger formanden for Venø Festival, Sidsel Munkebo Hansen.

Annonce

Donation startede festen

Formanden startede aftenens festivitas med at byde velkommen og dele penge ud. Arrangørgruppen havde nemlig besluttet, at 5000 kroner fra sidste års overskud skulle gå til musikforeningen på Venø. Herefter var der fællesspisning, i ægte Venø Festival-ånd, der bestod af en pokébowl med blandt andet Venø lam- og kartofler, ribs og kantareller.

Herefter startede musikken, der kunne høres af dem, der havde billet på pladsen, samt nogle både nede på havnen på Venø, der havde købt en særlig Sail in-billet, der tillod dem at høre koncerterne over FM-radio.

- Det var vildt dejligt at komme på græs igen, hvis man kan kalde det det, siger Sidsel Munkebo Hansen.

- Det tror jeg, vi havde trængt til.

Venø Festival går op i bæredygtighed, og det gør deres gæster tilsyneladende også. Til sidste års festival fik alle deltagere udleveret en kop i bambus, som de kunne hente drikkevarer i for at undgå brug af engangsservice, og resterne herfra blev solgt på pladsen til stor begejstring for deltagerne, som i stor stil valgte bambus over engangsplastik.

- Det var vildt fedt at se, siger Sidsel Munkebo Hansen.


Det var vildt dejligt at komme på græs igen, hvis man kan kalde det det

Sidsel Munkebo Hansen, formand for Venø Festival


Hun har også kun ros tilovers for de mange beboere på Venø, foruden hvem festivalen ikke ville eksistere.

- Vi kunne ikke lave hverken det her arrangement eller festivalen uden de mange mennesker fra Venø, der hjælper til, siger hun.

Der var selvfølgelig sørget for de nødvendige corona-forbehold med håndsprit og jævnlig rengøring af kontaktflader. Og ellers var virussen ikke noget, man mærkede til blandt publikum.

- Der var tonsvis af plads mellem folk, og vi var i det fri. Folk var meget afslappede og rolige, og omgivelserne var i orden, siger Sidsel Munkebo Hansen.

Venø Festival i sin oprindelige form vender efter planen tilbage til næste sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Struer

TDC arbejder på netværket i Struer

Holstebro

Plastic-affald blev selvantændt

Annonce