Annonce
Holstebro

Festival blev aflyst: Så Hodsager-parret laver mini-udgave

På en landejendom øst for Hodsager gøres der klar til det helt store weekend-rykind. Her holdes der mini-Smukfest i denne weekend. Foto: Jan Briks
Der er et utal af Smukfest-referencer her i Anette og Lasse Bjerres have. Parret får henover weekenden 92 gæster på besøg til festivalhygge.
Annonce

Hodsager: Smukfest 2020 blev aflyst. Så da Anette og Lasse Bjerre, der hvert år tager fire vennepar afsted, kunne se frem mod festival-løs sommer, tog de skeen i egen hånd.

- Forsamlingsforbuddet sagde jo i starten 50. Så den oprindelige tanke var jo egentlig bare at lave en lille sommerfest i vores have med lidt guitarspil, fortæller 48-årige Anette Bjerre, der for tre år siden købte landejendommen ved Hodsager med sin mand.

Men forbuddet blev hævet til 100, og de inviterede begyndte hurtigt at vise mere og mere engagement.


Det er jo stukket lidt af, fordi så mange af vores gæster syntes, at det var en sjov ide, så ved fælles hjælp er tingene bare vokset til at blive en helt fantastisk fest.

Anette Bjerre, hjemmefestival-arrangør


Så her fredag den 7. august kan parret byde 92 gæster velkommen her i den store have under grantræerne - ikke bøgetræer. På parrets ejendom er der Smukfest-bannere, armbånd, minibar, scene, skydetelt, swimmingpool, vildmarksbad og campingområder.

Der er tale om en privatfest - men med et budget lidt udover det sædvanlige. Hver festivalgæst har disket op med 1000 kroner per mand. Det har givet gode muligheder for en større fest for de tilmeldte. Foto: Jan Briks
Annonce

Indhyllet i Smukfest

Det er Smukfest selv, der har opfordret til at lave hjemmefestivaler i forbindelse med aflysningen. Og i Anette og Lasse Bjerres have skorter det ikke på Smukfest-referencer.

Kærligheden og Sølund - to af Smukfests campingområder er genskabt i miniformat. Skovens Hvile, som på den rigtige festival er en restaurant med højtbelagt smørrebrød er ligeledes genskab med noget forudbestilt af slagsen.

Også en Skovskadestue er tilstede. Foto: Jan Briks

Og da Lasse er områdechef i Falck er også Skovskadestuen genskabt - med dertilhørende Falck-bil. Ligeledes er HappyHippieBar, Champagnebaren og juice-baren genskabt. Hele privatfesten igennem er der fri fadøl og helstegt pattegris.

- Og så får vi en del musikere, der kommer og spiller. Vores hovednavn er hemmelig lidt endnu, da det er aftalen med kunstneren, men det er et lidt større dansk navn, siger Anette Bjerre, der dog understreger, at der er tale om en lukket privatfest.

Annonce

Corona

Hvert par har disket op med 1000 kroner, og der er lagt mange timer i forberedelserne.

- Det er jo stukket lidt af, fordi så mange af vores gæster syntes, at det var en sjov ide, så ved fælles hjælp er tingene bare vokset til at blive en helt fantastisk fest, siger Anette Bjerre og tilføjer:

- Vi har alle været lidt ramt af coronanedlukningen, så det bliver godt, siger hun.

Skydeteltet er klart. Det er gæsterne, der har bidraget til, at privatfesten rammer den størrelse -udstyrsmæssigt, den nu har. Foto: Jan Briks

Peter Bækkelund - et af parrets venner - fortæller videre:

- Men vi ved jo godt, at der stadig er Covid-19, så der er god afstand og masser af håndsprit herude, siger han.

Der sprittes af og gøres klar før 92 gæster skal stå for festivalstemningen her i den store have. Foto: Jan Briks
Også en toiletvogn er blevet udlejet til lejligheden. Foto: Jan Briks
Annonce
Annonce
Lemvig

Børn formede is til skulpturer

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Faerch kæmper om plastprisen

Struer

Værtshuset Bubsi er nu åbent igen

Annonce