Annonce
Lemvig

Bjarne og Caroline fester oven på giftdepotet - og alle er inviteret

Bjarne Hansen beder til vejrguderne om godt vejr forud for lørdagens arrangement på Høfde 42. Foto: Johan Gadegaard
Alle er inviteret, og der bliver ingen politiske taler, lover Bjarne Hansen, der sammen med Caroline Castanie har taget initiativ til en fest
Annonce

Tangen: - Vi aner ikke, hvor mange der kommer. Måske bliver der kun mig, Caroline og et par stykker mere, siger Bjarne Hansen.

Der er nemlig ingen tilmelding til den lille fest, som han og Caroline Castanie har inviteret til på lørdag. Målet er blot at lave en lille sammenkomst med mulighed for at tale og hygge samt takke for det arbejde, der de seneste år er gjort for at få fjernet giftdepotet Høfte 42.

- Vi har inviteret alle dem, der er på Høfde 42-facebooksiden og spurgt, om de vil komme og bakke op og snakke med os, siger Bjarne Hansen.

Han har også inviteret den nye miljøministe Lea Wermeling (S), men hun takkede mandag morgen pænt nej tak. Til gengæld er der allerede aftalt et møde med hende på et senere tidspunkt.

Arrangørerne af lørdagens arrangemet kalder det selv for en festlig begivenhed, hvor der kommer nogle forskellige indslag.

- Vi har opfordret nogle til at spille musik og andre til at tage kaffe og kage med. Det bliver en form for sammenskudsgilde, siger Bjarne Hansen.

Han ved, at flere arbejder på at deltage, og derfor kan der kommer folk fra både Nordjylland og fra Sjælland.

- Men vi har ingen tal på, hvor mange der kommer, siger han.

Der er ikke noget egentligt mål med arrangementet ud over at takke hinanden.

- Høfde 42 står jo lidt i et skæringspunkt nu. Vi ved, at generationsforureningerne er med i det nuværende regeringsgrundlag og at der bliver et møde om generationsforureninger inden finanslovsforhandlingerne. Ud fra det regner vi med, at Høfde 42 i en eller anden form kommer med på finansloven. Det er jo næsten en form for klimaks i de seneste 10 års arbejde, hvis den kommer på finansloven, siger Bjarne Hansen.

Han forventer selv at få lov til at fremlægge sagen overfor den nye miljøminister, for allerede nu er der aftalt et møde med hende 17. september i København, hvor han får lejlighed til at fremsætte sine synspunkter.

- Og dagen forinden skal vi have en snak med den nye præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Marie Gjerding. Det er et møde, hvor vi skal snakke generationsforureninger sammen med arbejdsgruppen i Nyborg, siger Bjarne Hansen.

I Nyborg arbejdet en tilsvarende gruppe for at få renset den såkaldte Lynfrostgrund op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce