Annonce
Erhverv

Festen har været lukket lige længe nok: - Vi sætter vores lid til efteråret

I mere end et halvt år har Vest Bowl Festcenter i Struer været lukket på grund af restriktioner i forbindelse med covid-19. Nu ser ejeren og den daglige leder frem til den 21. maj, hvor der igen er udsigt til liv i centrets lokaler. Arkivfoto: Morten Stricker
Pandemi og restriktioner har været alt andet end milde ved Vest Bowl Festcenter - nu ser ejer og daglige leder fremad mod bedre tider

Struer: Når der, ifølge den store politiske køreplan, er udsigt til yderligere åbninger af samfundet 21. maj, så tændes lidt af lyset i den mørke tunnel som Vest Bowl Festcenter på Bredgade har været inde i snart et halvt år.

Så kan bridgespillerne vende tilbage til kortene og det ugentlige spil, og udvidelsen af forsamlingsfriheden på op til 100 personer kan også betyde, at nogle af festlokalerne og bowlingbanerne atter kan lejes ud til fester og skarpskydning efter kegler.

Til den tid er der så gået over et halvt år med restriktioner, der effektivt lukkede for aktiviteten i lokalerne. Et halvt års efterslæb, som det bliver en udfordring at indhente, siger ejeren af lokalerne, Kim Jensen.

Annonce

- Det har været en tid med aflysninger og flytninger - og hjælpepakker, der har virket som et lille plaster på et stort sår, siger Kim Jensen.

Julen gik i vasken

Den anden omfattende nedlukning af samfundet trådte i effekt sidst i december i fjor, lige før den mest indbringende og hektiske måned i festlokalerne på Bredgade. Dermed måtte Vest Bowl aflyse alle julefrokoster efter nedlukningen. Siden fulgte andre aflysninger op til vinterens og forårets højtider, mærkedage, sammenkomster og konfirmationer.


Det har været en tid med aflysninger og flytninger - og hjælpepakker, der har virket som et lille plaster på et stort sår.

Kim Jensen, Vest Bowl Festcenter, Struer


Nu er genåbningen af samfundet i fuld gang. Men med lokaler, der kan rumme op til mellem 200 og 300 personer, så er det altså først for alvor 21. maj, at der igen kan begynde at komme aktiviteter i lokalerne. Det sker, når antallet af lovligt forsamlede i offentlige lokaler sættes op.

- Personligt tror jeg, at vi først sådan for alvor kommer i sving igen efter 1. august. Selv om konfirmationerne er flyttet til august, så tror jeg, at vi går glip af halvdelen af det antal konfirmationsfester, som vi normalt ville have stået for. Folk har af gode grunde allerede fundet andre løsninger, siger den daglige leder af Vest Bowl Festcenter, Lillian Lassen.

Mange er nok rykket hjem i et telt i haven, ud i laden eller ind i den store stue.

- Det paradoksale er, at vi har ordnede forhold med afstand og hygiejne, mens der ikke er samme omfattende kontrol og registrering i private hjem. Der halter logikken, hvis du spørger mig. Vi skal jo leve af det og betale lønninger, siger Lillian Lassen.

Annonce

Fornuftig udsigt

Når kalenderen siger 1. august, kan festlokalerne og bowlingbanerne for alvor komme i sving igen, lyder vurderingen fra Kim Jensen.

- Vi er i underholdningsbranchen, og forude venter årets sidste kvartal, der er de tre store måneder for omsætningen. Det kvartal, der er med til at sikre det økonomiske fundament for hele året.

- I den her situation er det klart et fordel, at vi har været i branchen i snart 20 år. Dem, der er nye i branchen har jeg virkelig ondt af, siger Kim Jensen.


Jeg håber naturligvis, at vi får ekstra travlt, og at folk vælter ind.

Lillian Lassen, daglig leder, Vest Bowl Festcenter, Struer


Når Lillian Lassen tager et kig på bestillingerne senere på året, så får det trods alt skudsmålet "det ser fornuftigt ud".

- Jeg håber naturligvis, at vi får ekstra travlt, og at folk vælter ind, siger Lillian Lassen.

https://modules.wearehearken.eu/dagbladet-holstebro-struer/embed/6827.js
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Bevægende hilsner til Christian Eriksen - den tyske EM-trup i samlet opstilling foran tv-billede af Eriksen

Struer For abonnenter

Ensomhed dræber, men hvad gør man, når ægtefællen dør, og huset er alt for stort og tomt: 89-årige Kristian viser en vej

Annonce