Annonce
Lemvig

Festen er forbi: Nu stiger varmeprisen

Bestyrelsesformand Sonny Jørgensen: Vi visdste godt, vi ikke kunne blive ved med at have medvind på cykelstien. Arkivfoto
Lemvig Varmeværk sætter prisen op med 1700 kroner om året for et standardhus. Men vi vil fortsat være blandt de billigste i landet, siger formanden
Annonce

Lemvig: Forbrugerne i Lemvig Varmeværk har gennem flere år haft en ren prisfest, hvor prisen faldt, og man er lige nu blandt de absolut billigste varmeværker i landet. Men den fest er nu forbi. Bestyrelsen varsler en markant prisstigning fra efteråret.

- Men vi vil fortsat være blandt de billigste varmeværker i landet. Og selv om vi forudser, at prisen vil stige endnu mere de kommende år, så har jeg svært ved at forestille mig, at vi på sigt ikke skulle være blandt de 10 procent, der har den billigste fjernvarme i landet, siger bestyrelsesformand Sonny Jørgensen.

I øjeblikket er prisen for varmen i et standardhus på 130 kvadratmeter 7154 kroner om året. Det vil stige til 8851 kroner om året. Prisstigningen vil formelt set træde i kraft 1. juli 2019, og forbrugerne vil reelt mærke det ved opkrævningen den fra 1. september og fremover.

Årsagen til prisstigningen skal specielt ses i to forhold. Dels bortfalder det meget omtalte grundbeløb, der koster varmeværket cirka fire millioner kroner i mistet tilskud. Dels er der en væsentlig lavere afregningspris for den producerede el basis biogas, som samlet set koster Lemvig Varmeværk og Lemvig Biogas cirka 12 millioner kroner sammenlignet med tidligere år.

Disse ændringer gør, at Lemvig Varmeværk sig nødsaget til at hæve den variable varmepris fra 135 kr./MWh til 210 kr./MWh inden moms. De faste afgifter holdes konstante.

- Vi har godt vidst, at vi har haft nogle særdeles gode år med medvind på cykelstien, som en kendt politiker udtalte det. Men selv med den stigning, som er meldt ud, vil Lemvig Varmeværk stadig være et af de absolut billigste varmeværker i Danmark. Mindre end tre procent af alle varmeværker har en lavere pris end den nye, som forbrugerne nu får, siger Sonny Jørgensen.

- Ser vi længere frem, forventes en yderligere prisstigning, hvis størrelse vi endnu ikke kender. Dette skyldes specielt to forhold. Dels at vi mister det sidste af vores grundbeløb med udgangen af 2019, og dels at vi i høj grad er afhængig af mængden og prisen for biogas fra Lemvig Biogas. Vi ved, at Lemvig Biogas gør sit bedste. Men vi ved også, at konkurrencen om det attraktive affald er skærpet, hvorfor vi tvivler på, at fremtiden er helt så lys som vores nære fortid. Når dette så er sagt, så har vi et nyt og topmoderne anlæg baseret på primært biogas og flis, hvorfor jeg har svært ved at forestille mig, at vi ikke også i fremtiden vil være blandt de 10 procent billigste varmeværker i landet, siger Sonny Jørgensen,

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce