Annonce
Holstebro

Festdagen aflyst: Ærgrelse på efterskolerne

Eleverne på Staby Efterskole får i år ikke lov til at vise skolen frem, da Efterskolernes Dag er aflyst over hele landet.  Arkivfoto: Johan Gadegaard
Efterskolernes Dag på søndag er aflyst. To lokale forstandere frygter ikke for optaget på længere sigt.
Annonce

Staby/Vinderup: Den sidste søndag i september er efterskolernes helt store festdag.

Det er dagen, hvor selv det mest rodede drengeværelse skal stå skarpt. Lærere og elever skal tage mod tusindvis af gæster i forsøget på at vise skolen bedst muligt frem.

Efterskolernes dag har udviklet sig til den helt store markedsdag, når det handler om rekruttering af nye elever.

Men mandag blev årets udgave af efterskolernes dag aflyst på grund af coronasmitte-risikoen. Det er efterskoleforeningen, der står bag den samlede aflysning.

Aflysningen vækker ærgrelse på to af efterskolerne i Holstebro Kommune.

- Det er en dag, vi altid glæder os meget til. Det er den helt store festdag, hvor vi har mulighed for at vi vise alt det frem, vi står for som efterskole, men sådan bliver det desværre ikke i år. Vi havde forberedt os, så vi kunne køre det igennem på forsvarlig vis, men vi respekterer selvfølgelig aflysningen, siger forstander Anders Boll Mikkelsen fra Staby Efterskole, der er en af områdets største efterskoler.

Samme melding kommer fra Rydhave Slots Efterskole.

- Det er selvfølgelig meget ærgerligt. Det er vores store juleudsmykning, hvor vi får omkring 1000 gæster, men vi var lidt forberedt på, at det kunne ske, siger forstander Rasmus Kilsmark Jensen.

Annonce

Mere spredt

Efterskolernes Dag er et meget vigtigt omdrejningspunkt, når det gælder rekrutteringen af kommende elever, da der er en del familier, der beslutter sig den dag.

Rasmus Kilsmark får ikke mulighed for at vise skolen frem på søndag, da den store festdag, Efterskolernes Dag, er aflyst. Arkivfoto: Morten Stricker

- Jeg frygter ikke, at det kommer til at gå ud over elevoptaget. Det er stadig muligt at komme og få en individuel rundvisning, men det bliver i mindre hold, og det bliver mere spredt ud over året, siger Rydhave-forstanderen.


Det er selvfølgelig meget ærgerligt. Det er vores store juleudsmykning, hvor vi får omkring 1000 gæster, men vi var lidt forberedt på, at det kunne ske

Rasmus Kilsmark Jensen


På Staby Efterskole bliver der også skruet op for rundvisninger på andre dage og tidspunkter, så alle kan få et indtryk af skolen.

- Jeg håber ikke, at det får betydning for de kommende år. Men vi vil rigtig gerne vise, hvad vi kan som skole. Det går meget fint i dagligdagen, hvor vi lever med restriktionerne, men vi vil meget gerne undgå flere, så vi kan opretholde vores hverdag, siger Anders Boll Mikkelsen, der lørdag efter al sandsynlighed også må aflyse årets første forældredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Holstebro

Taxa-selskab gået konkurs

Debat

Riv Buchholtz' Hus ned!

Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce