Annonce
Holstebro

Ferien bliver sparket i gang med fodboldskole: - Det er sommerens højdepunkt

Deltagerne på årets fodboldskole i Mejrup er delt ind på 16 hold. Hvert hold har fået en enkelt venskabsgruppe, man kan spille kampe imod. Det skal sikre, at der ikke samles for mange på en gang. Foto: Morten Stricker
Fodboldbanerne ved Mejrup er i denne uge indtaget af 250 fodboldglade børn, der på trods af corona-restriktioner får sved på panden og lærer nye tricks.

Mejrup: En flok unge fodboldspillere ligger på maven i hver deres ende af banen og venter på, at fløjten lyder. Og da den gør det, tonser de alle mod midten for at få fat i bolden.

Det er store cup-dag på fodboldskolen i Mejrup. Deltagerne løber rundt i deres røde fodboldskoletrøjer, og banerne er kridtet op, som de plejer at være. Men i år er det ikke bare de hvide kridtstreger, der opdeler banerne.

Stiplet minestrimmel sørger for, at grupperne af spillere ikke bliver blandet. Det er en del af corona-restriktionerne. Af samme årsag er nogle af de faste elementer af fodboldskolen pillet ud af programmet. Men det forhindrer ikke de unge boldspillere i at få sved på panden og nye tricks i fødderne.

Annonce

- Det gør ikke så meget, at der er nogle ting, vi ikke kan. Det vigtigste er bare, at vi må spille fodbold, og det må vi jo. Så jeg er glad, siger 11-årige Frederik Hebsgaard, der bruger ugen på fodboldskolen.

For den 11-årige fodboldspiller og de øvrige på fodboldskolen har der i år været ekstra god grund til at se frem til en uge med fodboldtræning.

- Man har ikke kunnet lave de samme ting under corona, så jeg har glædet mig meget til at komme ud og spille en masse fodbold, siger Frederik Hebsgaard.

Sommerens højdepunkt

Mens Frederik Hebsgaard og de andre deltagere knokler inden for stregerne, står 19-årige Mathias Bjerregaard Nielsen på den anden side af kridtstregen og holder styr på tiden.

Han er en af 35 trænere på årets fodboldskole, som onsdag skulle holde styr på den turnering, der blev spillet på de små mål. Også her har coronavirussen ændret på normalen.

På trods af perioder med tvivlsomt vejr har humøret været i top, fortæller Mette Littau, der står for fodboldskolen. Foto: Morten Stricker

Fodboldspillerne er delt ind på 16 hold med cirka 16 spillere på hvert hold. Hvert hold har fået tildelt en venskabsgruppe, som er de eneste, man kan spille imod.

- Normalt skal vi jo ikke tænke over, hvem vi lige tager en kamp imod. Men jeg synes, at det hele er løst på en god måde, og det fungerer rigtig fint, siger Mathias Bjerregaard Nielsen.

Han både spiller og er træner i klubben til dagligt, og for tredje gang har han reserveret en uge i sommerferien til at være træner på fodboldskolen.

- Det er sommerens højdepunkt. Det er vildt hyggeligt, og det er fedt at komme ud at røre sig. Og så får man lov til at have en masse ansvar, siger han.

Annonce

Alle trøjer skal vaskes

Den oppustelige bane, vandkampen og andre af de normale fællesarrangementer er ikke på programmet i år. Der er heller ikke nogen fælles frokostbuffet. I stedet får deltagerne deres mad i portionsanretninger.


Det er sommerens højdepunkt. Det er vildt hyggeligt, og det er fedt at komme ud at røre sig. Og så får man lov til at have en masse ansvar.

Mathias Bjerregaard Nielsen, træner på fodboldskolen


Men fodboldskolen har fået lov til at bruge både kegler og overtrækstrøjer, så længe tingene bliver gjort rent igen.

- Vi vasker alle vores overtrækstrøjer hver dag, når vi er færdige. Og alle bolde og kegler får også en tur, men det er jo sådan, det skal være, siger Mette Littau, der står for fodboldskolen i Mejrup.

Hun kan glæde sig over at humøret på banerne er højt. Også selvom de første dage bød på nogle gevaldige regnskyl.

- De har været glade alligevel. Det er tydeligt at mærke, at de bare har haft brug for at komme ud og spille noget bold, siger Mette Littau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro

Baby-butik flytter

Holstebro

Stak af med møntsamling

Annonce