Annonce
Holstebro

Ferieøvelse: Togene snegler sig afsted

Det rammer de togrejsende, fordi der i denne måned og frem til og med den 27. juli er forlænget rejsetid til både Aarhus og København. Det skyldes skinnearbejde på Vejle Station. Arkivfoto: Morten Stricker
Her i juli skal der afsættes ekstra tid til rejsen, hvis man skal rejse med DSB og Arriva. Togturene er nemlig forlænget til både Aarhus og København på grund af skinnearbejde.
Annonce

HOLSTEBRO: Politikerne har sørget for flere billige togbilletter i sommerferien. Til gengæld kræver det tålmodighed, hvis man skal med tog fra Holstebro til Aarhus eller København - eller skal den modsatte vej.

Normalt kan man på de fleste afgange rejse med tog fra Holstebro til Aarhus på en time og 50 minutter på hverdage - og med togskifte i Herning. Og et kvarter længere den anden vej.

Men lige nu er rejsetiden på to en halv time over Herning til Aarhus. På nogle afgange er det hurtigere at tage over Struer - eller køre med bus på noget af strækningen.

Det er DSB's tog mod Herning og Vejle, som kører på ændrede minuttal - og det skyldes, at Banedanmark er i gang med et sporarbejde ved Vejle, som betyder færre spor.

Ændringerne i DSB's tider betyder, at DSB's tog passer dårligt med Arrivas tog mod Aarhus ved togskifte i Herning, og det betyder typisk ventetid på mindst en halv time ved togskifte i Herning,

Baggrunden er, at Banedanmark ved at renovere Vejle Station og forbereder elektrificeringen af strækningen fra Vejle til Aarhus.

Arriva toget mellem Aarhus og Herning er tilsvarende ramt af sporarbejde på strækningen mellem Skanderborg og Aarhus under forberedelsen til, at der skal køre eltog på strækningen.

Annonce

Længere til København

Sporarbejdet gør også rejsetiden til og fra København forlænget i den kommende tid. Fra Holstebro er rejsetiden nu på 4 timer og 16 minutter - og det er godt en halv time mere end normalt. Modsatte vej er der en tilsvarende forlængelse i rejsetiden.

Ifølge DSB er nogle tog om aftenen erstattet med togbusser mellem Vejle og Give og generelt opfordres der til at tjekke togtiderne på Rejseplanen.dk.

Fra den 28 juli skulle togtiderne være normale igen, oplyser DSB. Det betyder samtidigt, at DSB-tog vender tilbage til de sædvanlige minutal for ankomst og afgang i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Flag for Benny og første skoledag

Lemvig

De unge rykkede ind på kostskolen

Holstebro

Tre gange narkokørsel

Annonce