Annonce
Mad og drikke

Femstjernet øl med lav alkohol til chefen ved den åbne ild

Jacobsens weissbier er nok til tre, Anarkists tørstslukker er et fem-stjernet bud til grillmesteren med sine kun 0,5 procent alkohol. Foto: Michael Bager
Femstjernet øl med lav alkoholprocent til chefen ved den åbne ild.

Øl uden eller med meget lidt alkohol boomer, og de er perfekte, hvis man skal håndtere nogle stykker binchotan, et bål og i øvrigt holde hovedet koldt over en varm grill. Svaneke Bryghus har gode bud, men ugens test byder på Haze IPA fra Anarkist, som med sine 0,5 procent er oplagt og læskende på en sensommerdag.

Annonce

Anarkist Hazy IPA, 0,5 procent, 50 cl. 24,95 kroner i Meny:

Uklar og mælket, gullighvid øl. Frugtig næse med citrus og sød fersken, lækker. Mandarin og citrus i munden, stærkt læskende og frisk med udpræget frugt og behersket sødme. Kort i finalen, men fremragende tørstslukker i røgfanen fra din yakitori, og med kun en halv procent alkohol kan man holde hovedet klart. Fem små stjerner.

Svaneke Bryghus Going to India IPA (øko), 50 cl, 5,5 procent, 19,95 kroner i Meny:

Ravfarvet, let uklar øl. Korn i duften, frisk og fyldig i munden med god, rensende bitterhed og en veldoseret portion sød frugt til at balancere den. Her er sødsyrlig citrus i en pæn mængde og en lang eftersmag, hvor bitterheden vinder til sidst. Absolut flot øl. Fire stjerner.

Jacobsen Weissbier, 75 cl, 5,9 procent, 29,95 kroner i Meny:

Mælket, uklar øl. Frugtbod i næsen med masser af moden banan. Let i munden og cremet med svag sødme uden bitterhed og smagen af moden, blød og næsten brun banan og måske lidt ananas i frugten. Men alligevel frisk og læskende med sprød syrlighed og kulsyre i afkølet tilstand, det holder bananen i ave. Endimensionel i længden, så man kan godt være tre om at dele en af disse store flasker på trekvart liter. Tre stjerner.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Lige nu: Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce