Annonce
Kultur

Fem ting, du skal se - og høre - til Struer Tracks

Struer er proppet med lydkunstværker, workshops og meget andet i løbet af Struer Tracks.

Avisen Danmark giver her fem bud på ting, du bør opleve til lydfestivalen Struer Tracks:

1 Lyttebiograf

I den lokale biograf Apollon giver seks af Danmarks dygtigste podcastere eksempler på deres tidligere arbejde i biografens mørke. I løbet af festivalen vil de også producere lydfortællinger i samarbejde med lokale struerboere. Podcasterne kommer blandt andet fra P1, The Lake Radio og Politiken Podcast.

Det sker søndag 25. august i Apollon i Struer.

2 Song of The Child Den midt- og vestjyske opera, Operaen i Midten, byder til byrumskoncert med Song of The Child, en musisk totaloplevelse, der foregår flere steder i det offentlige rum, og hvor operagenren bliver anvendt på en ny og inddragende måde. Publikum vil blive inddraget i operaen, der bevæger sig gennem byrummet i løbet af forestillingen. Operaen har premiere 31. august ved Lille Torv i Struer. 3 Unknown Cloud på vej til Struer (performance) Hent appen til din smartphone og oplev skyen Unknown Cloud. Via appen kan man tyde skyens signaler, og ikke blot høre den gennem dine høretelefoner, men også høre gennem den. Når du er i kontakt med skyen, vil den begynde at fungere som en forstærker af de menneskelige sanser - den får dig til at høre og føle ting, som normalt vil være umuligt for dig. 5. september på græsplænen ved lystbådehavnen i Struer 4 The Receiver I en gammel silo ved havnen har lydkunstner Christian Skjødt i samarbejde med blandt andre B&O skabt et kunstværk, der udforsker lydens kraft. En stor parabol bygget af B&O indfanger signalerne fra solen og omdanner dem til lyd, der flyder op og ned i den 10 etager høje silo. Og du kan gå rundt på alle etager og opleve frekvens-spektret i den omdannede lyd. Kunstværket kan findes i DLG-siloen, Østkajen 4 i Struer 5 Kunsttur med Venøsundfærgen Den lille ø Venø med under 200 beboere ligger tre minutters sejltur fra Struer. Til Struer Tracks kan man tage den gamle Venøsundfærge og opleve Struer Tracks-kunstværkerne, der spreder sig fra Struer Havn og til Oddesund. Turen går blandt andet forbi kunsthallen Regelbau 411, som er en gammel bunker, og forbi Venø Kirke. Samtidig kan man få champagne og smagsprøver fra Venø Seafood. Kunst-færgeturen foregår 31. august
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce