Annonce
Holstebro

Fem tilfælde af covid-19 fundet blandt sundhedspersonale - besøgsregler træder i kraft omgående

Beboere og medarbejdere skal nu hver uge testes, indtil plejecentrene er fri for smitte. Genrefoto: Morten Pape
Systematisk test har ført til fund af covid-19. - Vi ser på situationen med stor alvor og bekymring, siger kommunens sundhedsdirektør.
Annonce

Vinderup: Havde det ikke været for en systematisk testning af personalet, er det ikke sikkert, at man havde fundet frem til de nu fem tilfælde, der er konstateret.

Det sker som følge af tests blandt sundhedspersonalet i Vinderup og Sevel i onsdags.

Ingen af de fem personer har haft symptomer inden testen, oplyser Holstebro Kommune.På nær fire medarbejdere, som vi får svar fra i dag (lørdag, red.) eller i morgen (søndag, red.), har vi nu fået resultater af corona-tests fra den øvrige medarbejdergruppe, og her er alle testet negative. Den forventning har vi også til de resterende tests.

Emil Tang, direktør, Danske Diakonhjem.


- Vi ser på situationen med stor alvor og bekymring. Vi gør alt, hvad vi kan for at passe på vore ældre og sårbare borgere. Derfor vil der også fra i dag blive indført besøgsrestriktioner på Bakkebo og Vinderup Plejehjem, siger Lone Becker Kjærgaard, der er direktør for Social og Sundhed i Holstebro Kommune, i en pressemeddelelse.

Det er personale på kommunens plejecentre, i hjemmeplejen og i hjemmesygeplejen, der er blevet testet. Medarbejdere, der kan have været udsat for en smitterisiko, er sendt hjem.

Annonce

Forventer negative testresultater

Én ansat på Vinderup Plejehjem er blevet testet positiv for corona, og indtil videre er det det eneste tilfælde, man har fundet.

Det oplyser Emil Tang, der er direktør for Danske Diakonhjem, som driver plejehjemmet.

- På nær fire medarbejdere, som vi får svar fra i dag (lørdag, red.) eller i morgen (søndag, red.), har vi nu fået resultater af corona-tests fra den øvrige medarbejdergruppe, og her er alle testet negative. Den forventning har vi også til de resterende tests, siger Emil Tang og oplyser, at den ansatte har det godt.

Der er 28 beboere og omtrent det samme antal ansatte på Vinderup Plejehjem.

- Alle beboere på Vinderup Plejehjem vil blive testet søndag, hvorefter endnu en test af medarbejderne vil finde sted mandag. Dernæst vil der gå endnu en uge, før de ansatte vil skulle gennem endnu ny test, tilføjer han.

Som følge af smittetilfældet lukker de to berørte plejecentre ned, således at kun én navngiven pårørende må komme på besøg, og der opfordres til, at besøg så vidt muligt foregår udendørs. Pårørende kan kun komme på besøg i kritiske situationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Nu går det fint i blæst fra sydvest

Struer

Ekstra julegave som tak for indsatsen

Annonce