Annonce
Mad og drikke

Fem stjerner til dansk vin

Siden 2005 har Jacob Klitgaard dyrket sine egne druer i Sdr. Nærå syd for Odense, og en del af druerne fra 2018 er blevet til vinen Govin-18. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg.
Annonce

Brødtekst

Annonce

2019 Werkstoff Rosé Pfannebecker, Pfalz, Tyskland Vinova.dk: 105 kroner (11 procent)

Lys laksefarvet. Udpræget duft af solvarme jordbær og røde kirsebær, krydret af æbleblomster, druestilke og svag mælkesyrlighed. Nogen restsødme, men en god syre der giver balance i vinen. Jordbær, kirsebær, søde æbler og lidt smør og med flere sommeræbler i eftersmagen. Det fornemmes i munden, at alkoholen er moderat, og det er med til at gøre det til en rar vin at drikke på en lun forsommerdag. Fire stjerner.

Annonce

Govin-2018 Klitgaard Vin, Sdr. Nærå, Fyn 150 kroner (11 procent)

Rabarberfarvet med mange bobler. Jordbær, knap modne hindbær og rabarbersaft sammen med hvidt grapefrugtkød i næsen. Aggressiv mousse der ikke kan skjule en stor frugtighed i smagen båret af rabarber, granatæble og jordbær - frugtigheden rummer også den restsødme, som vinen har. Syren er i den høje ende, og det passer godt til den meget frugttunge smag og det cremede udtryk, som rababersødmen giver vinen. Syren bliver hængende i afslutningen sammen med en grapefrugt-bitterhed, der giver et godt modspil til frugtsødmen. Vinen er behageligt let i alkoholen og virker generelt bare forfriskende. En meget god pet-nat og noget af det bedste danske vin, jeg har smagt. Fem stjerner.

Annonce

2016 Viña Sastre crianza Hermanos Sastre, Ribera del Duero, Spanien D-wine.dk: 175 kroner v. 6 flasker (14,5 procent)

Mørk med en lilla tone i kanten. Duft af solbær, brombær, dild, timian, vanilje, mentol, rose, en smule røg og sød tobak. I smagen finder man den samme bærfrugt og dertil mørk chokolade, en smule sort peber, smør og yoghurt i eftersmagen. Alkoholen fornemmes, men får modspil af både de meget tydelige tanniner og den lidt mindre syre. Vinen har ret stor fylde i munden, og der er pæn længde på afslutningen. En vin, der hænger godt sammen og er lækker at følge lige nu, men også vil være sjov at smage om fem år. Fire stjerner.

Annonce

2018 Fleurie Clos de la Roilette Vinova.dk: 140 kroner (13 procent)

Medium rød, gennemsigtig og med violet kant i glasset. Dufter ungt af hyldebær og brombær, peber og svag røg. Der er mere peberdrys i smagen sammen med rødt kød, mørke bær, rugbrødsskorpe og næsten noget brændt. Tanninerne er modne og ikke så store, at de dominerer i munden, hvor syren også er godt pakket ind i de søde bær. Vinen har en mundvandstrækkende yoghurtsyrlighed, og det er den, som hænger ved i munden og giver lyst til en slurk mere. En koncentreret og samtidig letløbende vin som kan drikkes med stor fornøjelse nu, men har potentiale til udvikle sig positivt over i hvert fald fem år. Hvis du tror, du kender Beaujolais fra supermarkedernes udvalg, så tro om. Fire store stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Livsstil

Et sikkert sted

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce