Annonce
112

Fem festivalgæster kom i politiets sorte bog

Politiet måtte køre flere gæster hjem fra Haze Over Haarum, efter de ikke kunne opføre sig ordentligt. Arkivfoto: Michael Bager
Politi roser festivalgæster for at tænke sig om, da de skulle hjem fra Haze Over Haarum
Annonce

Harboøre: Overordnet var årets Haze Over Haarum en rolig udgave. Men på festivaldagene fredag og lørdag var der i alt fem personer, der blev sigtet af politiet for forskellige forseelser.

Balladen startede dog allerede torsdag aften. Her blev en 22-årig mand fra Aalborg sigtet for vold. Ifølge offeret, en 23-årig mand fra Aarhus', forklaring, blev han slået på næsen med en knytnæve. Derefter faldt offeret ned i en sofa, hvor han fik flere slag. Den 23-årige er usikker på, om der var flere gerningsmænd, men han genkendte den 22-årige, der blev sigtet.

I tre andre tilfælde var der også optræk til slagsmål, men det blev stoppet, inden det udviklede sig, og tre personer blev sendt hjem med sigtelser for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Kort før klokken et natten til lørdag var en 53-årig mand fra Thyborøn aggressiv over for både festivalgæster, vagter og politiet. Manden blev dog passificeret, hvorefter politiet kørte ham hjem til sin bopæl.

Omkring klokken 22 lørdag var den gal igen. Her var det en 19-årig mand fra Lemvig, der forsøgte at komme i slagsmål med andre festivalgæster. Vagter fik dog tilbageholdt manden, ind til politiet tog sig af ham og kørte den 19-årige hjem til forældrene.

En times tid senere var det en 19-årig mand fra Struer-området, der ikke kunne opføre sig ordentligt. Han udviste voldelig adfærd, men blev tilbageholdt af vagter, ind til politiet kunne overtage sagen. Også han blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, inden han blev kørt hjem til sin bopæl.

Politiet melder også om et fund af euforiserende stoffer. En 18-årig mand fra Skive blev fredag aften sigtet for at overtræde loven om euforiserende stoffer. En visitation viste, at han havde 2,1 gram hash på sig, som politiet konfiskerede.

De fem sigtede kommer oven i de fire sager, som politiet havde på festivalens åbningsdag torsdag.

Der var dog også ros fra politiet til festivalgæsterne. Søndag formiddag blev der holdt en spirituskontrol på Hazevej ved udkørslen fra festivalområdet. Omkring 40 bilister blev testet, men ingen havde en promille, der var over det tilladte.

- Vi sender en stor ros til festivalgæsterne for, at ingen var påvirkede. Samtidig var mange af festivalgæsterne glade for, at vi var ude for at tjekke for spritbilister, siger Lilian Jensen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce