Annonce
Struer

Fejrer Lyserød Lørdag med BH'er i barloftet og 'Pink Boobies' på drinkkortet

På kroen ” Det lille Apotek” i Struer samler man ind til Støt Brysterne. Kroejer Vibeke har selv haft brystkræft for fire år siden, og er derfor med i indsamlingen Lyserød Lørdag. Allerede sidst på formiddagen var der god stemning, og stamgæsten Perry støtter ikke kun brysterne, men han holder dem også gerne. Foto: Morten Stricker
Overalt i landet fejres der Lyserød Lørdag 5. oktober. Det Lille Apotek i Struer er ingen undtagelse. Her har dagen været en årlig begivenhed i nu fire år.

Struer: Der er lyserøde balloner overalt i det røgfyldte barlokale denne lørdag formiddag. Bh'er i alskens størrelser og farver hænger fra barloftet og drinkkortet er farvet lyserødt med "Pink Boobies" og "Pink Ladies" til nedsat pris.

Bruce Springsteens "Dancing in the Dark" kører på anlægget, og i et hjørne ved baren er der morgenbrød og kaffe til de mange formiddagsfriske gæster, der er at finde i krostuens dæmpede lys.

Det Lille Apotek er pyntet op til den årlige begivenhed "Lyserød Lørdag", hvor butikker og virksomheder landet over samler ind og støtter op omkring Kræftens Bekæmpelses brystkræft-initiativ.

49-årige Vibeke Tanja Overgaard Nielsen, der siden august har drevet kroen med sin mand Karsten, og som har arbejdet som bartender på kroen i flere år før det, har selv haft brystkræft.

- Jeg fandt ud af det en dag, jeg arbejdede heroppe i 2015. Der kom jeg til at snitte brystet med min arm, og det gjorde afsindigt ondt. Karsten var heroppe, så jeg bad ham prøve at mærke efter, og der var en golf-bold tyk, aflang knude i det ene bryst. Så jeg var slet ikke i tvivl om, at det var brystkræft, siger Vibeke, der fik opereret knuden ud med efterfølgende kemo- og strålebehandling. Et i alt ni måneder langt forløb, der sluttede i sommeren 2016.

Måneden efter hun startede op igen som bartender var der Lyserød Lørdag, og det blev starten på en tradition på Det Lille Apotek.

- Jeg sagde til Karina (daværende chef red.), at det skulle vi da gøre noget ud af - det, synes hun, var en god idé, så jeg ville donere fem kroner per solgte drink hele lørdagen - og det fordoblede hun så - så det koncept har vi kørt med i et par år, siger Vibeke Tanja Overgaard Nielsen, der i år har udvidet konceptet endnu mere.

- Så nu betaler man 25 kroner for rundstykker - og det samlede beløb, vi får ind, fordobler Karsten så. Jeg giver som altid fem kroner per drink, og så fordobler kroen så beløbet op. Og så har vi i år lavet et amerikansk lotteri og spurgt butikker i byen, om de vil donere til det, forklarer hun.

Det er blevet til i alt 50 præmier fra 17 forskellige butikker.

- Det er rigtig dejligt at så mange vil bakke op, siger hun.

Der er fadøl i baren, morgenbrød på bordet og lyserødt overalt denne 5. oktober, hvor Det Lille Apotek i Struer samler ind til fordel for Lyserød Lørdag og Støt Brysterne. Foto: Morten Stricker

At støtte når man kan

En af kroens stamgæster, som er dukket op til arrangementet i dag, er 50-årige Dorte Stensgaard, der arbejder som sosu-assistent i Holstebro:

- Jeg kommer lige fra nattevagt, og så ville jeg op og støtte det, siger Dorte Stensgaard, der selv har selv haft kræft i livmoderen for to år siden.

- Jeg skal på arbejde igen i nat, så jeg skal snart hjem og sove, men jeg synes lige, jeg ville sige hej og støtte det - det synes jeg man skal, når der er sådan noget her, hvor man kan hjælpe andre, siger hun.

Annonce

Større end sidst

Mens der bliver spillet billard, drukket øl og raflet i hjørnerne, fortæller Vibeke Tanja Overgaard Nielsen, at der sidste år blev samlet 2500 kroner ind til fordel for Lyserød Lørdag.

- Men den ryger i hvert fald tre-fire højere op gange i år, er hun sikker på.

Imellem festlighederne dagen igennem får man som tidligere kræftramt ind imellem tid til at stoppe op og tænke over sit eget forløb.

- Det gør man. Men det er svært at forklare, siger hun, før kursen igen bliver sat om bag baren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce