Annonce
Lemvig-Thyborøn

Fejlslagen fransk flirt og en solgt nordmand åbnede døren til Lemvig

Pelle Schilling er mest kendt som fløjspiller, men Lemvig-Thyborøn Håndbold vil bruge ham som bagspiller. Arkivfoto: Ole Nielsen
Lemvig-Thyborøn Håndbold giver mandag aften debut til Pelle Schilling, der har fået en kontrakt for resten af sæsonen i det vestjyske. En spiller, klubben tidligere på året havde fingrene ude efter, men først nu er lykkedes med at hente ind.

Skjern: Over weekenden er der blevet tilføjet et nyt navn til det holdkort, der skal udfyldes før udekampen mod Skjern Håndbold mandag aften. Pelle Schilling.

Den 25-årige håndboldspiller har skrevet under på en kontrakt med Lemvig-Thyborøn Håndbold for resten af denne sæson. De fleste kender ham som fløjspiller, senest for Ribe-Esbjerg HH, hvor han huserede i sidste sæson, men i Lemvig er han tiltænkt en rolle som bagspiller.

- Det er ikke sådan en pludselig opstået idé, men noget vi har kigget på i et længere stykke tid. Pelle har spillet bagspiller i sine unge dage og har nogle kompetencer i sit brudspil, som vi synes er rigtig interessante, og så er vi ikke så bange for at omskole en fløj til bagspiller. Det har vi før haft succes med i både Mikkel Møller og Mark Nikolaisen, fortæller sportschef Lars Broe.

Med Mads Thymanns skade før den sidste træningskamp har LTH manglet noget bredde i bagkæden, men det får man nu. Økonomisk set er det pengene fra salget af stregspiller Kristian Rammel, der åbnede døren for at kunne hente den ledige Schilling ind.

Annonce

Tidligere forsøg

Allerede i foråret kastede Lemvig-Thyborøn Håndbold snøren ud efter Pelle Schilling, da Andreas Damgaard besluttede sig for at skifte til TM Tønder i 1. division.

Da Schilling privat danner par med spanske Lara González Ortega, der tørner ud for franske Besancon, blev det et pænt 'nej tak', da han i første omgang ville prøve at finde en klub i Frankrig, så han kunne komme tættere på kæresten. Det lykkedes ikke, og dermed var vejen banet for et skifte til Lemvig.

- Dengang stod han med et ben i Frankrig og vi måtte bare erkende, hvor vi står hende i håndboldhierakiet. Så derfor er vi glade for, at det nu er lykkedes, efter vi igen fik plads i truppen til at kunne hente en spiller ind, forklarer Lars Broe.

- Pelle er i rigtig god fysisk form, men mangler naturligvis at spille lidt bold. Han er med i aften mod Skjern, og så regner jeg med at vi hurtigt får ham op i omdrejninger, siger sportschefen.

Pelle Schilling flytter i den nærmeste fremtid ind i en lejlighed i Holstebro, ligesom han har fået et job ved siden af håndbolden som lærervikar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forhåbentlig kun forretten

Efter en vinter med regn, regn og regn - blæst, blæst og blæst. Med oversvømmelser både inde i landet ved vandløbene og ude ved kysterne, er der vist ikke mange, der ikke mener, at klima-debatten er relevant. Det kan vist ikke være på et mere passende tidspunkt, at Klimatorium onsdag kunne holde rejsegilde på Østhavnen i Lemvig. Der kommer forhåbentlig til at ske noget i den bygning, som kan blive rammen om klima-løsninger, så man i Lemvig kan vende klima-udfordringer til en gevinst, hvor der skabes arbejdspladser, økonomi og udvikling ved at være centrum for forskning, der kan give øget befolkningstal og gevinster for det lokale erhvervsliv. Det er selvfølgelig for tidligt at konkludere, om Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand lykkes med denne store satsning. Man er så småt i gang med de første projekter, og når Klimatorium står klar til indvielse i august med klima-topmøde og meget andet, så skal det begynde at vise sig, om det virkelig kan lykkes for en af landets mindste kommuner at blive den store aktør på dette område både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt, som er ambitionsniveauet. Det er etape 1, der onsdag var rejsegilde på. Det er et halvt Klimatorium, som først og fremmest er arbejdsplads for Lemvig Vand & Spildevands medarbejdere samt kommunale medarbejdere med plads til studerende og udviklere fra private firmaer, som kan låne et skrivebord her, mens man er med i samarbejder. Den anden halvdel - etape 2 - er det, der rent fysisk vil gøre Klimatorium til en succes. Men den skal bygges af en privat investor, og det skal være med private virksomheder som lejere. Det er slet ikke på plads endnu, og dermed kan man slå fast, at drømmen om, at håndværkerne bare kunne fortsætte med næste etape efter indvielsen af den første, ikke bliver en realitet. Men forhåbentlig sker det ikke så længe efter. Ikke bare fordi man kan få overstået byggerodet på Østhavnen. Men også fordi det er etape 2, der virkelig skal sætte gang i de private initiativer, som man håber så meget på, og så Klimatorium ikke blot ender som en flot bygning, der er halvt færdig og med halvfærdigt ambitionsniveau. Etape 1 er godt, men forhåbentlig kun forretten.

Annonce