Annonce
Holstebro

Fejl ved coronatest: Daginstitution og skole åbner igen

Krudtuglen er nu åben igen. Ved en fejl fik et barn en positiv corona-test. Drengen, der går i Staby Skole og på fritidshjem, var slet ikke smittet. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Både Krudtuglen i Sdr. Nissum og Staby Skole har været lukket ved en fejl: Barn var alligevel ikke testet positiv med covid-19.

STABY/Sdr. Nissum: Både institutionen Krudtuglen i Sdr. Nissum og Staby Skole lukkede ned tirsdag efter en besked om, at et barn var testet positiv med corona-smitte.

Men efter at være lukket onsdag - og både børn og ansatte var blevet testet i mellemtiden - fik forældrene onsdag sidst på dagen en hel anden besked: Der var sket en fejl, og testen var negativ, så drengen, der går i skole og på fritidshjem, var slet ikke smittet.

Og torsdag morgen er både Krudtuglen og skolen åben igen.

Annonce

- Jeg skrev det på hjemmesiden og ringede til forældre med beskeden, så alle børn er her igen i dag, siger Maja Vindum Knudsen, der er leder af Krudtuglen med 15 børn i vuggestue og børnehave og 17 børn i fritidshjemmet.

- Der har været gang i den, og mange er blevet testet. Jeg har mødt nogle fantastisk handlekraftige forældre, og vi har fået testet, at vores beredskab virker, siger Maja Vindum Knudsen, som synes, at forældrene har taget det pænt.

- Jeg har kun mødt velvilje, selv om de har skullet aflyse aftaler og bruge tid på at blive testet, siger Maja Vindum Knudsen.

Skole åbner igen

Også Staby Skole lukkede indskolingen fra 0. til 3. klasse ned tirsdag efter fejlbeskeden om, at en dreng i 3. klasse var testet positiv. Efter den nye besked er hele skolen åbnet igen torsdag morgen.

- Vi er i gang igen. Men det er da synd for de forældre, som var nødt til at sadle om og lave nye aftaler, fordi børnene skulle være hjemme og skulle testes, sige Lene Ettrup, der er skoleleder på Staby Skole.

Hun kunne onsdag fortælle forældrene på Aula om fejlen - og at indskolingen åbnede igen torsdag - og ikke først på mandag som planlagt.

- Jeg kan konstatere, at forældrene læser Aula, og alle tager det pænt. De ved godt, at det er, sådan verden er, og vi skal lukke, når vi får en sådan besked, siger Lene Ettrup.

Testcenter Danmark meddelte onsdag, at der var sket 49 sådanne fejl, hvor folk havde fået forkert besked, selv om corona-testen reel var negativ.

Statens Serum Institut oplyser, at det undersøger, hvor fejlen er sket.

Annonce
Sport For abonnenter

Topscorer og matematikgeniet Mirsad havde regnet det hele ud: - Jeg havde læst lidt på vinden og skruede den op i hjørnet for at fjerne spindelvævet

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vinderup

Nu kommer den: Cykelsti hele vejen mellem Vinderup og Holstebro

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Holstebro

Mælkebønderne jubler over høje priser: - Nu er der én ting, der gælder. Afdrag, afdrag, afdrag

forside For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Nordvestjylland: Hus på Jegindø solgt for 210.000 kroner

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Holstebro

Mads Mikkelsens nyeste film skal kun optages to steder i Danmark - i Holstebro og Viborg

Leder For abonnenter

Problemet er reelt - men tvang er og bliver dumt

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Holstebro

Lastbiler er stødt sammen: Tag ikke denne vej, siger politiet

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Holstebro

Nu er der kun én by tilbage: Så få bliver testet

Holstebro For abonnenter

Skole er blevet til boligområde: Kom indenfor i den første færdige bolig

Holstebro

Den delte vandene - nu gør museum den aktuel igen

Annonce