Struer

Fejl i 6095 pas udstedt i Struer

Rigspolitiet forsikrer at passene er fuldt gyldige, selv om der er fejl i en registring af fingeraftrykkene i 228.000 danske pas - deraf 6095 pas, som blev udstedt på borgerservice i Struer Kommune i løbet af de tre år mellem 2014 og 2017. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Fejl i forbindelse med lagring af fingeraftryk i 228.000 danske pas blev opdaget i 2017.

Struer: Hvis du i løbet af de tre år mellem 2014 og 2017 har fået nyt pas i Struer Kommune, rejser du formentlig ud i verden med en fejl i passet, som betyder, at venstre hånds fingeraftryk er lagret som højres og omvendt.

Frederiksborg Amts Avis beskriver i dag, hvordan fejlen blev opdaget ved et tilfælde i 2017.

- Vi er nu i dialog med politiet, så vi kan få afklaret, om alle berørte borgere skal have nyt pas, og vi er i dialog med leverandøren af it-systemet, så vi sikrer, at ingen borgere står med en ekstraregning, siger direktør i Kommunernes Landsforening, Christian Harsløf, til avisen.

Alt i alt er der tale om 228.000 pas, som er udstedt i 18 forskellige kommuner fra 2014 til 2017, og i Struer Kommune er der tale om 6095 pas med den omtalte fejl.

I Skive Kommune er der ifølge en opgørelse fra Kommunernes Landsforening registreret 14.266 pas med fejl, mens systemerne tilsyneladende har fungeret perfekt i både Holstebro Kommune og i Lemvig.

Spørgsmålet er nu, om fejlen skal rettes.

- Vi har ikke fået nye anvisninger fra Rigspolitiet, og vi har heller ikke hørt fra nogen, der har haft problemer med de fejlbehæftede pas, fortæller Anette Jul Mortensen, som er ansvarlig for driften af Borgerservice i Struer.

Rigspolitiet forsikrer da også, at passene er fuldt gyldige, selv om der er fejl i den omtalte registrering af fingeraftryk.

Fingeraftrykkene er blevet lagret i en chip, som blev indsat i alle nye pas, efter at der trådte nye regler i kraft i 2012, der skulle gøre det vanskeligere at forfalske et pas.

0/0
Annonce
112

Havetraktor og fører væltede ned ad skrænt

Struer

Hvordan lyder Limfjorden mon, hvis man ligger på bunden af den?

Erhverv For abonnenter

Først tabte de selv 85 kilo - nu har de hyret manden bag til hele virksomheden

Kultur

Er det en skraldespand? Ny udstilling åbner på museet i dag

Struer For abonnenter

Nu er der plantet persille i sandkassen

Struer For abonnenter

Tidligere stemmesluger for DF vil tilbage som socialdemokrat: Jeg tror, jeg var gået uanset hvad

Erhverv For abonnenter

Derfor siger Vejdirektoratet nej til ny vej, der giver adgang til Gimsinglundvej

Struer

Regn til nye sansehaver

Annonce