Annonce
Sport

Federer videre efter femsætskamp mod hjemmebanehåb

Issei Kato/Reuters
Roger Federer vinder over australske John Millman efter at femte sæt blev afgjort i tiebreak.

Australske John Millman var tæt på at levere noget af en overraskelse, da han fredag stod over for tredjeseedede Roger Federer ved årets Australian Open.

Det australske hjemmebanehåb pressede således den schweiziske tennisveteran ud i et femte og afgørende sæt, der blev afgjort i en lang tiebreak.

Her var Federer nede med 4-8, inden han med seks vundne bolde i træk kunne trække sig sejrrigt ud af kampen.

Federer vandt over australieren med cifrene 4-6, 7-6, 6-4, 4-6, 7-6.

Forud for tiebreaken var gået en kamp, hvor australieren, der er nummer 47 i verden, formåede at udnytte sin hjemmebanefordel og presse den tidligere verdensetter.

Allerede i første sæt fik Federer problemer, da han tabte sættet. Han kom dog tilbage og vandt de næste to sæt.

I fjerde sæt formåede Millman at bryde den schweiziske serv, vinde sættet og tvinge kampen ud i et femte og afgørende, som Federer til sidst vandt.

Efter kampen var 38-årige Federer lettet over at vinde maratonkampen, hvor han aldrig følte sig sikker.

- Det var en hård kamp, tak til Gud for at det var en lang tiebreak.

- Han spillede en god kamp. Jeg kan næsten ikke tale lige nu. Jeg var begyndt at gøre mig klar til at forklare mig selv på pressemødet. Sikke en kamp.

- Jeg blev nødt til at finde en måde, hvorpå jeg kunne bringe hans serv i problemer. Han gjorde et godt stykke arbejde og lavede meget få fejl. Jeg følte mig aldrig sikker, sagde Federer umiddelbart efter kampen.

Sejren var Roger Federers sejr nummer 100 i Australian Open.

I næste runde står schweizeren over for useedede Márton Fucsovics fra Ungarn.

Tidligere fredag gik turneringens forsvarende mester i herresingle, Novak Djokovic, også videre. Han havde ingen problemer, da han stod over for japaneren Yoshihito Nishioka, som han slog sikkert i tre sæt.

Verdensranglistens nummer seks Stefanos Tsitsipas er til gengæld færdig i årets turnering, efter at han noget overraskende tabte til verdens nummer 35, Milos Raonic, i tre sæt med cifrene 5-7, 4-6, 6-7.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lyden af image-tab

Mens Struer Kommune forsøger at markedsføre sig som Lydens By, er det lige nu lyden af den ene dårlige historie efter den anden, som rammer byen og ikke mindst dens borgere. I januar var det den tidligere kommunaldirektør Mads Gammelmark, der kom i søgelyset, da det kom frem, at han havde brugt det kommunalt udleverede kreditkort til utal af privathævninger. Op til sidste weekend blev havnechefen så fritaget for tjeneste, da kommunen havde ”mistanke om uretmæssigheder i ansættelsen", som formuleringen lød. Og tirsdag var den gal igen, igen. Nu kom det frem, at flere chefer i kommunen havde brugt deres kommunale kreditkortet til formål, det er mere end vanskeligt at se det kommunale formål med. Hvorfor skal skatteyderne eksempelvis betale for et barbesøg i Vejle? Ret skal være ret, det er ude i småtingsafdelingen, at der er fundet uregelmæssigheder for i den seneste sag, der er kommet i kølvandet på Gammelmark-sagen. Men den er sammen med de andre sager med til at tegne et billede af, at der ikke har været ret meget styr på bilagene i kommunens top. Tidligere borgmester Mads Jakobsen (V) ærgrer sig forståeligt nok over sagerne:"Der sker rigtig mange gode ting i Struer, og det her kommer bare til at skygge for det, og det, synes jeg ikke, Struer fortjener”, siger han gårsdagens avis. Det har Mads Jakobsen ret i. Borgerne fortjener det hvert fald ikke. De har ikke kommunale kreditkort, og de har intet ansvar for den svigtende kontrol. Borgerne kan bare se til, mens deres kommune bliver sat i forbindelse med den ene dårlige sag efter den anden, som involverer personer, der har siddet i betroede offentlige stillinger. Retfærdigt eller ej, så koster sagerne i form af et stort overtræk på kommunens image-konto. Man må for borgerne håbe, at der ikke ligger flere skeletter og venter på at falde ud af de kommunale arkivskabe, og at en ny kommunaldirektør kan være med til at få sat en stopper for problemerne. Der er trods alt en grænse for, hvad man kan holde til at høre på og om - også i Lydens by.

Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Annonce