Annonce
Sport

Federer indleder French Open med sikker sejr

Christian Hartmann/Reuters
Den schweiziske tennisstjerne Roger Federer kom godt fra land i årets anden grand slam-turnering.

Roger Federer indledte med en sejr, da han søndag spillede sin første kamp i French Open siden 2015.

Den schweiziske tennisstjerne vandt i tre sæt over italienske Lorenzo Sonego med cifrene 6-2, 6-2, 6-4.

I næste runde venter tyske Oscar Otte for Federer, der har vundet turneringen en enkelt gang i 2009 og tabt fire andre finaler.

Efter søndagens kamp, som blev spillet på Court Philippe Chatrier, der er den største arena på Roland Garros-anlægget, erkendte Federer, at han har savnet at være med i den fransk grand slam-turnering.

- Det var fantastisk at spille på denne bane. Den ser fantastisk ud. Forhåbentlig kan jeg også spille her i næste kamp, siger schweizeren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Federer brød Lorenzo Sonegos serv fem gange på vej mod sejren i søndagens kamp.

- De to servegennembrud i første sæt var meget vigtige for mig, og da jeg førte 4-0, kunne jeg tage flere chancer og være mere aggressiv, siger den tredjeseedede tennisstjerne.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tak for havefesten

18 år blev det til. 18 år med guitarsoloer, fadøl og festglade mennesker. År med solskin og overskud, men til sidst også for mange år med regnvejr og underskud, og nu er det slut med Rock i Holstebro. Det kan man begræde herfra og til al evighed. I sidste ende var det dog publikum som svigtede, og kombinationen af flere år med dårligere regnskaber var mere end en-dags-festivalen kunne klare. Det er altid trist, når noget, der engang var stort, må lukke og slukke. Mange har erindringer og oplevelser bundet op i arrangementet – ja nogle har måske endda mødt deres udkårne på festivalpladsen, til tonerne af nogle landets mest populære kunstnere. For andre har det været en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor man mødte alle de mennesker, man ikke lige fik set nok til i en travl hverdag. Det var ikke uden grund, at det blev kaldt Nordvestjyllands største havefest, der dog de sidste år blev mindre og mindre, mens arrangørerne kæmpede en hård kamp for at skabe et økonomisk bæredygtigt projekt, hvor der var en sammenhæng mellem det musikalske ambitionsniveau og publikums interesse. De kommende dage vil det sikkert være mismodet, der fylder mest - og skuffelse over, at det i sidste ende ikke lykkedes at finde en aftale med kreditorerne, så festivalen fik lige en chance mere til for at bevise sin levedygtighed. Men det ændrer ikke på, at Rock i Holstebro i mange år lavede Nordvestjyllands største fest. Der var år, hvor tilskuertallet nåede op over 10.000, og hvor ikke bare gæsterne fik en fed fest; der var også penge at tjene for de frivillige foreninger, der bidrog til, at festivalen kunne afholdes. Det ville naturligvis være lettere, hvis der ikke var konkurrence, og Rock i Holstebro kunne have koncertmarkedet næsten for sig selv. Men der er i dag kommet et langt større udbud af koncerter og arrangementer året rundt, hvilket kun er positivt for det musikelskende publikum. Tilbage er bare at sige tak for festen og kampen. Og hvem ved, måske der af asken fra Rock i Holstebro vokser nye initiativer frem.

Annonce