Annonce
FCM

FCM vil øge jagten på fodboldtalenter i Nigeria

Paul Onuachu kom til FC Midtjylland fra Nigeria, da han fyldte 18 år. Denne sommer blev den lange angriber solgt videre til belgisk fodbold. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland drosler ned i USA, men vil bruge flere ressourcer på at operere i Nigeria, siger formanden.

Ikast: Nigerianske fodboldspillere vil med stor sandsynlighed fortsat fylde en del på FC Midtjyllands hold i fremtiden.

Superligaens nummer et har siden 2003 hentet nigerianske spillere til Danmark, og nu er klubben parat til at øge satsningen. Samtidig drosles der ned på det nordamerikanske marked. Det fortæller bestyrelsesformand Rasmus Ankersen til Herning Folkeblad.

- Vi har haft stor succes med Nigeria, og der er stadig et kæmpe uudnyttet potentiale dér. Det er vi i gang med at kigge på, hvordan vi kan forløse, siger Rasmus Ankersen til avisens hjemmeside.

FCM har en god samarbejdspartner i Nigeria i Churchill Oliseh, som klubben overvejer at give endnu flere ressourcer. Det kan være med et større scouting-apparat.

Churchill Oliseh er leder på akademiet FC Ebedei, hvorfra FCM har rekrutteret nigerianske spillere som Paul Onuachu og Frank Onyeka, efter at de er fyldt 18 år.

- Der er jo ikke ret mange klubber, der opererer i Nigeria, fordi det er så farligt, og fordi markedet er så svært.

- Men det er jo et land med et befolkningstal, som er enormt, og en forventet befolkningstilvækst i de kommende år, som er helt vanvittig, så selvfølgelig vil der bare komme endnu flere fodboldspillere på det marked, siger Rasmus Ankersen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Gymnasium og Klimatorium

Byggeriet af Klimatorium i Lemvig foregår fortsat mest under jordhøjde. Men mens byggeriet vil rejse sig i løbet af de kommende måneder og blive et synligt tegn på, at Lemvig Kommune satser på, at klimaudfordringerne skal blive til et vækstpotentiale frem for et problem, så arbejdes der på tiltag, som skal samarbejde med Klimatorium. I lørdags kunne vi fortælle om det nyeste initiativ, som får forbindelse til Klimatorium. Lemvig Gymnasium vil lave en klima-linje, hvor Klimatorium er en samarbejdspartner. Det er det første gymnasium i landet, der sætter ord og handling bag, at klimaet er en vigtig del af den nære fremtids udfordringer. Det er et eksempel på det, Klimatorium gerne skal udvikle, nemlig ideer og projekter, som skal sætte Vestjylland på dagsordenen. Klimatorium har allerede givet omtale andre steder på kloden. På New Zealand vil man lave noget tilsvarende efter et besøg i Lemvig. Og vi har for eksempel her i bladet kunnet fortælle om en amerikansk klummeskriver, der opfordrede præsident Trump til at kigge mod Lemvig for netop at lave sådan et tiltag for at sætte gang i, at man også i USA får lavet problemerne med klimaet om til noget positivt. En betingelse for, at Klimatorium bliver en succes, er, at man skaffer sig samarbejdspartnere, som netop vil bruge bygningen i Lemvig som det sted, hvor man sammen med andre vil udvikle idéer - og det skulle gerne være til gavn for det lokale erhvervsliv, som kan være medspillere. Lakmusprøven er, om det lykkes at skaffe de partnere, der skal til, for at etape 2 kan bygges af private investorer, efter det er Lemvig Kommune og Lemvig Vand & Spildevand, der står for den første etape. At Lemvig Gymnasium har set muligheden for, at det er vestjyske studenter, der skal gå forrest med en studenterhue med klimabånd, er med til at styrke omtalen og interessen for Klimatorium, allerede inden byggeriet står klar. Efter sommerferien skulle 1. etape af det markante byggeri så være klar til at blive indviet, og så er det, vi med spænding venter på, om folkene bag kan melde ud, at nu er interessen så stor, at en privat investor kan lade håndværkerne fortsætte med at få hele projektet gjort færdigt.

Annonce