Annonce
FCM

FCM-træner kapitulerer: FCK har været klart bedst

FC Midtjylland-træner Kenneth Andersen lykønskede FC København med det danske mesterskab, efter at FCM havde tabt til OB. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland-træner Kenneth Andersen kalder FC Københavns mesterskab fortjent, da FCK har været klart bedst.

Odense: FC København sikrede sig søndag DM-guld, da klubben hjemme besejrede Brøndby med 3-2.

Dermed kan FC Midtjylland ikke længere indhente københavnerne i tabellen, og FCM tabte senere søndag 1-3 til OB.

FCM-træner Kenneth Andersen tøver ikke med at kalde det fuldt fortjent, at FCK har skubbet FCM af tronen og kan lade sig hylde som dansk mester for 13. gang.

- Vi må sige tillykke til FCK, som har været rigtig, rigtig gode.

- FCK har været klart bedre end os, man kan jo bare se på tabellen. De har hentet maksimumpoint i slutspillet, og det siger noget om den kvalitet, de har, siger Kenneth Andersen.

FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen er enig med sin træner. FCK satte ifølge målmanden det hele på plads over påsken, hvor FCK først slog FCM i København, inden holdet vandt over FC Nordsjælland, mens FCM tabte til Brøndby.

- Stort tillykke til FCK, som gjorde det af med os i påsken. De har ikke tabt i mesterskabsspillet overhovedet, mens vi ikke selv har været gode nok.

- Vi var mere heldige og kyniske i sidste sæson, men i denne sæson har vi hverken haft marginalerne eller været gode nok i begge ender, siger Jesper Hansen.

OB har i sæsonens løb haft problemer mod både FCK og FCM, da fynboerne har tabt flere kampe til begge tophold.

OB-træner Jakob Michelsen mener, at FCK er fortjent vinder af mesterskabet.

- Når man fører med 14 point over sin direkte konkurrent og er meget langt foran resten, så er man selvfølgelig det bedste hold.

- Det er et fuldt fortjent mesterskab, for de har det bedste hold, og FCM har været lige så suveræne som nummer to, for de har været langt foran de øvrige.

- Både FCK og FCM har fantastiske trupper, og derfor har de kørt et parløb og ligget op og ned ad hinanden indtil for tre uger siden, siger Michelsen.

FC Midtjylland ender på andenpladsen i Superligaen, mens OB ligger nummer fire og kan nå tredjepladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

For dyrt at spare her

I Struer Kommune tager det 12 måneder, inden PPR får lagt en plan for, hvordan et barn med udfordringer skal hjælpes. Det er en tidshorisont, både politikere og embedsfolk erkender er alt for lang tid, og det arbejdes nu at få denne lange behandlingstid sat ned. I søndagsavisen kunne vi læse, at i nabokommunerne er det lykkedes at få sagsbehandlingstiden sat ned i forhold til tidligere. i Holstebro Kommune er den på et halvt år, mens man med en midlertidig opnormering i Lemvig Kommune er nået ned på fire måneder. Begge steder er ønsket og ambitionen også, at sagsbehandlingen kommer meget længere ned. Det er heller ikke godt, at der skal gå mange måneder, inden der bliver lagt den plan, som et barn og dermed familien skal hjælpes med. Naturligvis er det ikke inden for økonomiske muligheder at have et dyrt beredskab, der bare sidder og venter, så der kan laves en plan i samme øjeblik, der opstår problemer - selv om det jo ville være perfekt. Men det kan ikke nytte, at der skal gå så mange måneder. Det er i det fleste tilfælde meget afgørende, at der bliver sat hurtigt ind, når der er problemer, da de ellers bare vokser sig større. Det er en ond cirkel, da der så skal sættes ind med meget dyrere tiltag, og så ruller den dårlige økonomi, der er med til at øge tidshorisonten, fordi kassen løber tør - eller man vælger nogle billige løsninger, som så alligevel ikke hjælper. De lange sagsbehandlingstider er i første omgang et problem for børnene og familierne. Men det er også et problem for medarbejderne, der er under stadig stress, fordi de selvfølgelig godt kan se, at der burde sættes ind hurtigere, men at de på grund af mængden af sager ikke har en chance for at følge med. Der bliver flere og flere sager for PPR, og det kan man så tage en selvstændig diskussion af, hvorfor det sker. Men det sker, så derfor er kommunerne nødt til at lave en prioritering, så man kan følge med stakken af sager, da de menneskelige omkostninger ellers bliver for store - på begge sider af skrivebordet. Og ja, de penge skal findes ved at spare et andet sted. Men det er for dyrt at spare her, da det på sigt giver nogle langt større udgifter - økonomisk og menneskeligt, hvis man ikke hjælper børn i tide.

Kultur

Rapper er topnavn til Haze

112

Rådyr gik tre kilometer med brækkede ben

Annonce