x
Annonce
FCM

FCM-træner kapitulerer: FCK har været klart bedst

FC Midtjylland-træner Kenneth Andersen lykønskede FC København med det danske mesterskab, efter at FCM havde tabt til OB. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland-træner Kenneth Andersen kalder FC Københavns mesterskab fortjent, da FCK har været klart bedst.

Odense: FC København sikrede sig søndag DM-guld, da klubben hjemme besejrede Brøndby med 3-2.

Dermed kan FC Midtjylland ikke længere indhente københavnerne i tabellen, og FCM tabte senere søndag 1-3 til OB.

FCM-træner Kenneth Andersen tøver ikke med at kalde det fuldt fortjent, at FCK har skubbet FCM af tronen og kan lade sig hylde som dansk mester for 13. gang.

- Vi må sige tillykke til FCK, som har været rigtig, rigtig gode.

- FCK har været klart bedre end os, man kan jo bare se på tabellen. De har hentet maksimumpoint i slutspillet, og det siger noget om den kvalitet, de har, siger Kenneth Andersen.

FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen er enig med sin træner. FCK satte ifølge målmanden det hele på plads over påsken, hvor FCK først slog FCM i København, inden holdet vandt over FC Nordsjælland, mens FCM tabte til Brøndby.

- Stort tillykke til FCK, som gjorde det af med os i påsken. De har ikke tabt i mesterskabsspillet overhovedet, mens vi ikke selv har været gode nok.

- Vi var mere heldige og kyniske i sidste sæson, men i denne sæson har vi hverken haft marginalerne eller været gode nok i begge ender, siger Jesper Hansen.

OB har i sæsonens løb haft problemer mod både FCK og FCM, da fynboerne har tabt flere kampe til begge tophold.

OB-træner Jakob Michelsen mener, at FCK er fortjent vinder af mesterskabet.

- Når man fører med 14 point over sin direkte konkurrent og er meget langt foran resten, så er man selvfølgelig det bedste hold.

- Det er et fuldt fortjent mesterskab, for de har det bedste hold, og FCM har været lige så suveræne som nummer to, for de har været langt foran de øvrige.

- Både FCK og FCM har fantastiske trupper, og derfor har de kørt et parløb og ligget op og ned ad hinanden indtil for tre uger siden, siger Michelsen.

FC Midtjylland ender på andenpladsen i Superligaen, mens OB ligger nummer fire og kan nå tredjepladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Lad os nu høre om vejen ud

En af corona-krisens store frustrationer for mange er usikkerheden om, hvor lang tid denne alternative virkelighed kommer til at herske. Prisen for at begrænse belastningen på sundhedsområdet er enorm. Erhvervslivet er lammet, mange virksomheder risikerer at lukke - også selv om skatteborgernes store pengekasse er åbnet på vid gab med diverse støtteordninger. Uanset hvor mange skattekroner, Folketinget besluttet at sende ud til de ramte brancher, kommer nedlukningen til at koste arbejdspladser. Den kommer til at ødelægge grundlaget for et utal af virksomheder. Økonomien bliver påvirket langt frem i tiden. For at kunne håndtere de barske realiteter, har vi behov for at kende planerne for, hvordan landet igen kan åbnes. Vi har behov for at vide, hvad myndighederne forestiller sig muligt - og hvornår. Ingen forlanger, at Mette Frederiksen, Nikolai Wammen eller Søren Brostrøm skal kunne svare på, hvornår smittefaren er drevet over, men vi må kunne få svar på, hvilke planer der er for rækkefølgen af genetableringen af samfundet. De fleste kan nok forestille sig, at rejsebranchen og teater- og koncertarrangører vil være ramt af begrænsninger længere ind i fremtiden end frisørerne. Eller genbrugspladserne. Eller skolerne. Indtil nu har Danmark ageret trofast og fulgt retningslinjerne. Men hvis vi skal blive ved med at have tillid til myndighederne, må vi sammen kunne se en vej ud af det hele. Ingen tror på en snarlig vaccine eller kur, hvorfor vi må forvente begrænsninger eller risici i en periode, der strækker sig noget længere end til den 13. april, som lige nu er den eneste kendte dato i planerne. Det gik fint med at vise os forskellige scenarier for, hvad der ville ske, hvis vi ikke lukkede landet. Med pædagogiske plancher og grafer, blev vi alle overbevist om nødvendigheden. Vis os nu de forskellige scenarier for, hvordan vi igen får landet på fode. Også selv om de er skræmmende. Vi kan tåle det meste, men hemmeligheder og uvished hører ingen steder hjemme.

Annonce