Annonce
FCM

FCM-træner kapitulerer: FCK har været klart bedst

FC Midtjylland-træner Kenneth Andersen lykønskede FC København med det danske mesterskab, efter at FCM havde tabt til OB. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland-træner Kenneth Andersen kalder FC Københavns mesterskab fortjent, da FCK har været klart bedst.

Odense: FC København sikrede sig søndag DM-guld, da klubben hjemme besejrede Brøndby med 3-2.

Dermed kan FC Midtjylland ikke længere indhente københavnerne i tabellen, og FCM tabte senere søndag 1-3 til OB.

FCM-træner Kenneth Andersen tøver ikke med at kalde det fuldt fortjent, at FCK har skubbet FCM af tronen og kan lade sig hylde som dansk mester for 13. gang.

- Vi må sige tillykke til FCK, som har været rigtig, rigtig gode.

- FCK har været klart bedre end os, man kan jo bare se på tabellen. De har hentet maksimumpoint i slutspillet, og det siger noget om den kvalitet, de har, siger Kenneth Andersen.

FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen er enig med sin træner. FCK satte ifølge målmanden det hele på plads over påsken, hvor FCK først slog FCM i København, inden holdet vandt over FC Nordsjælland, mens FCM tabte til Brøndby.

- Stort tillykke til FCK, som gjorde det af med os i påsken. De har ikke tabt i mesterskabsspillet overhovedet, mens vi ikke selv har været gode nok.

- Vi var mere heldige og kyniske i sidste sæson, men i denne sæson har vi hverken haft marginalerne eller været gode nok i begge ender, siger Jesper Hansen.

OB har i sæsonens løb haft problemer mod både FCK og FCM, da fynboerne har tabt flere kampe til begge tophold.

OB-træner Jakob Michelsen mener, at FCK er fortjent vinder af mesterskabet.

- Når man fører med 14 point over sin direkte konkurrent og er meget langt foran resten, så er man selvfølgelig det bedste hold.

- Det er et fuldt fortjent mesterskab, for de har det bedste hold, og FCM har været lige så suveræne som nummer to, for de har været langt foran de øvrige.

- Både FCK og FCM har fantastiske trupper, og derfor har de kørt et parløb og ligget op og ned ad hinanden indtil for tre uger siden, siger Michelsen.

FC Midtjylland ender på andenpladsen i Superligaen, mens OB ligger nummer fire og kan nå tredjepladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En fiasko(le)

Det er næppe en overraskelse, at folkeskolereformen fra 2015 ikke er blevet en succes. Det har mange børn og forældre kunnet mærke på egen krop på dag til dag basis. Men at det fem år efter reformen står så elendigt til, som Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, VIVE, nu har analyseret sig frem til, er alligevel bemærkelsesværdigt. Den helt grundlæggende tanke bag folkeskolereformen var sådan set rigtig nok; der var brug for at løfte fagligheden, især i kernefagene. Men i praksis har reformen ført til alt for rigid styring, alt for meget spildtid, alt for mange vikartimer, alt for mange frustrerede børn, lærere og forældre. De svageste elever, der skulle løftes med blandt andet understøttende undervisning, har ikke rykket sig en tøddel - de har i bedste fald stået stille. Og et af de mest konkrete og mærkbare resultater af den store reform er, at andelen af elever med høj trivsel i skolen er faldet. Folkeskolen er en grundsten i velfærdssamfundet. En god folkeskole med et højt fagligt niveau er dét, der kan give alle børn lige muligheder på trods af ulige udgangspunkter. Derfor skal man naturligvis tage VIVE’s konklusioner seriøst, inden alle landets børn og forældre finder ud af, hvor slemt det egentlig står til. Men der er næppe brug for en helt ny folkeskolereform - forskerne peger selv på, at det kan tage mellem fem og 15 år før store reformer for alvor slå igennem. Det har de færreste forældre nok tålmodighed til, og derfor kan der være brug for justeringer, inden den sidste elev har søgt tilflugt på en af landets mange succesfulde friskoler. Man kunne jo begynde med at sætte folkeskolen mere fri. En stor del af de bindende mål, der nok er indført i bedste mening, er endt som spændetrøje, og kunne afskaffes helt, og afløses af mere frihed til den enkelte skole i forhold til at opfylde folkeskolens formål. Det kunne måske give tid til ægte forældreinddragelsen og større metodefrihed. Og det bedste af det hele: Det koster ikke en krone.

Struer

Gymnasiet må afskedige to undervisere

Annonce