Annonce
FCM

FCM-træner kapitulerer: FCK har været klart bedst

FC Midtjylland-træner Kenneth Andersen lykønskede FC København med det danske mesterskab, efter at FCM havde tabt til OB. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland-træner Kenneth Andersen kalder FC Københavns mesterskab fortjent, da FCK har været klart bedst.

Odense: FC København sikrede sig søndag DM-guld, da klubben hjemme besejrede Brøndby med 3-2.

Dermed kan FC Midtjylland ikke længere indhente københavnerne i tabellen, og FCM tabte senere søndag 1-3 til OB.

FCM-træner Kenneth Andersen tøver ikke med at kalde det fuldt fortjent, at FCK har skubbet FCM af tronen og kan lade sig hylde som dansk mester for 13. gang.

- Vi må sige tillykke til FCK, som har været rigtig, rigtig gode.

- FCK har været klart bedre end os, man kan jo bare se på tabellen. De har hentet maksimumpoint i slutspillet, og det siger noget om den kvalitet, de har, siger Kenneth Andersen.

FC Midtjyllands målmand Jesper Hansen er enig med sin træner. FCK satte ifølge målmanden det hele på plads over påsken, hvor FCK først slog FCM i København, inden holdet vandt over FC Nordsjælland, mens FCM tabte til Brøndby.

- Stort tillykke til FCK, som gjorde det af med os i påsken. De har ikke tabt i mesterskabsspillet overhovedet, mens vi ikke selv har været gode nok.

- Vi var mere heldige og kyniske i sidste sæson, men i denne sæson har vi hverken haft marginalerne eller været gode nok i begge ender, siger Jesper Hansen.

OB har i sæsonens løb haft problemer mod både FCK og FCM, da fynboerne har tabt flere kampe til begge tophold.

OB-træner Jakob Michelsen mener, at FCK er fortjent vinder af mesterskabet.

- Når man fører med 14 point over sin direkte konkurrent og er meget langt foran resten, så er man selvfølgelig det bedste hold.

- Det er et fuldt fortjent mesterskab, for de har det bedste hold, og FCM har været lige så suveræne som nummer to, for de har været langt foran de øvrige.

- Både FCK og FCM har fantastiske trupper, og derfor har de kørt et parløb og ligget op og ned ad hinanden indtil for tre uger siden, siger Michelsen.

FC Midtjylland ender på andenpladsen i Superligaen, mens OB ligger nummer fire og kan nå tredjepladsen.

/ritzau/

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kuk i den kommunale økonomi

I løbet af den kommende måneds tid vil byrådspolitikerne i alle de tre nordvestjyske kommuner træffe en lang række beslutninger, som vil få afgørende indflydelse på din hverdag, når der skal lægges budgetter for den kommunale husholdning i 2020 og frem til 2023. I Struer sker det, når byrådet i løbet af de kommende par dage er samlet til et budgetseminar, hvor de kommer til at bokse med regneark og budgetter for alt det, der har indflydelse på din hverdag. Det er alt fra hullerne i fortovet til plejen af dine børn eller dine forældre. Udgifter til skoler og driften af kulturinstitutioner, investeringer og anlægsudgifter, hvis der skulle være ønsker om for eksempel nye omklædningsrum i den lokale boldklub. Det kan derfor virke en smule paradoksalt, at den kollektive opmærksomhed i langt højere grad er rettet mod landsdækkende temaer som for eksempel formandsskiftet i Venstre. Det er byrådspolitikerne, du skal henvende dig til, hvis det er forhold i din hverdag, det gælder. Det helt store spørgsmål er så, om de har mulighed for at indfri dine ønsker. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, udtalte i går, at den danske økonomi er både robust og inde i et historisk opsving. Samfundsøkonomien kører på skinner med lav rente, kun ganske få arbejdsløse og lav inflation, så du får mere og mere for pengene. I den kommunale økonomi ser det bare anderledes dystert ud for byrådspolitikerne i både Struer og Holstebro. Dybøl Mølle maler ikke helt, som den skal, når det gælder fordelingen af de kollektive goder og bidragene til fællesskabet, og kommunerne kæmper for at få enderne til at nå sammen. I Holstebro har det medført, at der nu er fremsat konkrete forslag om en skattestigning på 0,3 procent. I Struer vil borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) ikke afvise tanken om at bevæge sig i samme retning. Udgangspunkt må dog stadigvæk være, at politikerne sikrer sig, at borgerne kan føle sig trygge ved de kommunal velfærdsydelser uden at skulle dreje skatteskruen yderligere i bund.

Annonce