Annonce
FCM

FCM sælger Kian Hansen til FC Nordsjælland

Kian Hansen (i midten) scorede til 1-0, da FC Midtjylland slog Brøndby i pokalfinalen tidligere i år. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Forsvarsspilleren skifter med øjeblikkelig virkning til FC Nordsjælland, som har købt ham i FC Midtjylland.

Herning: Kian Hansen er fortid i FC Midtjylland. Superligaklubben har solgt forsvarsspilleren til ligarivalerne fra FC Nordsjælland. Det skriver både FCM og FCN på deres hjemmeside.

Kian Hansen skifter med øjeblikkelig virkning.

- Der er ingen tvivl om Kian Hansens niveau på en fodboldbane, siger cheftræner i FCN Flemming Pedersen til klubbens hjemmeside.

- Hans stabilitet, erfaring, lederegenskaber og fighterevne er bevist over mange sæsoner, og det er bestemt brugbare kvaliteter for så ung, talentfuld og lærevillig en trup som vores.

- Kian har alle forudsætninger for at passe perfekt ind i vores miljø qua hans nysgerrighed for spillet og måden, vi arbejder på.

I januar forlængede Kian Hansen ellers sin kontrakt med den midtjyske klub, så den løb til udgangen af 2021.

Han har spillet 161 kampe for klubben og været med til at vinde mesterskabet og pokalmesterskabet med FCM.

- Jeg er evigt taknemmelig for, at FC Midtjylland hentede mig hjem i 2015. Dermed fik jeg chancen for at spille med i toppen af dansk fodbold, og det har jeg nydt.

- Vi har oplevet store ting sammen, og jeg har kun godt at sige om FC Midtjylland, siger Kian Hansen til FCM's hjemmeside.

- Muligheden i FC Nordsjælland harmonerer godt med de ønsker, vi har som familie, og jeg vil gerne takke FC Midtjylland for alt, siger han.

Ingen af klubberne skriver, hvad FCN har måttet slippe for at få den erfarne forsvarspiller til klubben, men ifølge sportschef i FCM Svend Graversen har det også været et ønske fra Kian Hansen selv at skifte.

- Vi har fået den rette pris for Kian, og derfor besluttede vi os for at imødekomme en loyal FCM-spillers ønske om et skifte, siger Graversen til hjemmesiden.

Kian Hansen fik sit gennembrud for Esbjerg, og efter klubbens succesfulde europæiske kampagne i efteråret 2013 blev han solgt til franske Nantes, men blev samtidig udlejet til Esbjerg i halvt år.

Siden spillede han et år i den franske klub, inden han vendte tilbage til Superligaen, da FC Midtjylland købte ham i sommeren 2015.

Han har tidligere spillet to A-landskampe for Danmark. Det var i testkampe mod Rumænien og Frankrig i 2014 og 2015. Søndag aften mødes FCM og FCN i Herning i superligaens anden runde.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

75-årig omkommet i drukneulykke

Leder For abonnenter

Lad briterne komme ud og lad os komme videre

Fredagens fintælling efter parlamentsvalget i Storbritannien torsdag kunne umuligt rokke ved den overbevisende sejr til Boris Johnson og hans konservative parti. Absolut flertal i Underhuset betyder, at briterne og resten af EU nu sandsynligvis endelig kan komme videre. Brexit bliver en realitet inden udgangen af januar. Det er briternes valg - først ved brexit-afstemningen for tre år siden - og nu igen ved at give de politikere, som lover en hurtig afklaring, et klart flertal. Udtrædelsen af EU er grundlæggende en sørgelig beslutning, som giver både briterne alle os andre masser af udfordringer. Men det er også en demokratisk beslutning, og det skal man selvfølgelig respektere. Tilbage står kun at få det til at ske. Uanset om man er tilhænger eller modstander af EU - eller for eller imod briternes ønske om at forlade samarbejdet - kan man nu glæde sig over udsigten til at slippe ud af det tåbelige ingenmandsland, det internationale samarbejde har befundet sig i alt for længe. Også her i området har især erhvervslivet sukket efter en afgørelse. Den ser nu ud til at være faldet, og vi kan alle sammen begynde at indrette os efter fremtiden. Briternes beslutning har store konsekvenser for fiskeriet og for de virksomheder, der eksporterer til området. Men det får også indflydelse på danske virksomheder, som arbejder inden for samme område, som britiske eksportvirksomheder. Blandt andet inden for landbruget handler det derfor nu om at udnytte de ekstra muligheder, som brexit skaber. Hvis briterne får sværere ved at eksportere til EU, åbner det muligheder for, at andre kan få en større bid af kagen. En fornuftig samarbejdsaftale bliver afgørende for briterne, mens den i sidste ende næppe kommer til at rokke meget ved den enkelte danskers hverdag. For erhvervslivet handler det mest af alt om stabilitet, og den har vi nu udsigt til for første gang i flere år.

Annonce