Annonce
Sport

FCM holder forspringet til FCK med sejr over Brøndby

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Brøndby tabte 1-2 hjemme til FC Midtjylland i Superligaen. FCM's forspring til FCK er fortsat på syv point.

Et sent mål i anden halvleg sørgede for, at FC Midtjylland vandt 2-1 ude over Brøndby i Superligaens sene søndagskamp.

Sejren betyder, at FCM holder fast i forspringet på syv point ned til FC København i toppen af Superligaen.

FCM fører nu ligaen med 50 point efter 19 kampe. FCK, som vandt 1-0 ude over FC Nordsjælland tidligere søndag, har 43 point på andenpladsen.

Brøndby har på fjerdepladsen 32 point - et point færre end AGF på tredjepladsen.

Det var FCM's defensive midtbanespiller Frank Onyeka, som scorede kampens afgørende mål efter 82 minutter, da Brøndby-forsvaret ikke fik sparket bolden væk.

Forinden havde Awer Mabil bragt FCM foran 1-0 efter en time, da han udnyttede en tværpasning fra Sory Kaba.

Efter 64 minutter udlignede Brøndby-topscorer Kamil Wilczek til 1-1 på et hovedstød efter et indlæg fra Johan Larsson.

Inden de tre mål i anden halvleg havde begge mandskaber muligheder for at score yderligere.

Der var således allerede dramatik i kampens indledende minutter, hvor Brøndby følte sig snydt for et straffespark.

Brøndby-angriberen Simon Hedlund faldt til jorden i feltet efter en nærkamp med FCM-stopperen Erik Sviatchenko.

Kontakt var der, men dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt mente ikke, det var nok til et straffespark.

Hedlund, som bevægede sig godt på banen, havde senere i første halvleg et skudforsøg, der gik forbi stolpen, men ellers var der langt mellem chancerne.

Brøndbys midtbanespiller Dominik Kaiser leverede et forsøg på et skorpion-spark, men bolden gik langt forbi.

Også Wilczek havde et forkølet hovedstød, men der manglede generelt skarphed hos hjemmeholdet.

FCM havde den største chance i første halvleg, da Awer Mabil kom helt fri i højre side og afsluttede.

Men Brøndby-keeper Marvin Schwäbe reddede skuddet og verfede bolden til hjørne.

FCM satsede mest på dødbolde, indkast og hurtige omstillinger, og Mabil havde en chance mere, men australieren skød over mål.

Kampen var præget af mange fejlafleveringer og lidt for nervøst spil. Taktisk gjorde de to mandskaber det svært for hinanden, da der ikke var meget plads at spille på.

Med søndagens nederlag har Brøndby skuffende tabt tre kampe i træk. Nederlagene er indkasseret mod AGF, FCK og nu senest FCM.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbenhed er eneste middel mod svindel

Struer Kommunes tidligere kommunaldirektør er sigtet for mandatsvig - altså tyveri. Det kunne vi endelig fortælle i fredagsavisen efter længere tids ihærdige forsøg på at få sandheden om hans pludselige afgang fra jobbet i august 2019 frem i lyset. Hvor informationer holdes skjult, tager rygter og halve sandheder som regel over, og lige siden direktørens fratrædelse er vi på avisen stødt på begge dele. Ikke noget konkret nok til, at vi kunne fortælle det til de borgere i kommunen, som ifølge anklageskriftet er blevet snydt for deres skattekroner. Men nok til, at vi har gravet i sagen. Struer Kommune har holdt det hele hemmeligt for offentligheden, og først nu hvor anklageskriftet er tilgængeligt, har borgerne udsigt til at få svar på nogle af de mange spørgsmål, der melder sig i kølvandet på sådan en sag. Hvis anklageren har ret i, at direktøren gennem godt to år har stoppet mere end 120.000 kroner i egen lomme, efterlader det en række spørgsmål til kommunen. Hvordan kunne det finde sted så længe, uden at blive bemærket i den interne revision? Ethvert træk på kreditkortet skal følges af et bilag for udgiften, så lavpraktisk tyveri på denne måde burde være umuligt at gennemføre over længere tid. Er der styr på revisionen nu? Og hvorfor gik der mere end en måned fra direktørens afgang til en politianmeldelse? Sagen er endnu en alvorlig ridse i lakken på den engang så flotte danske tillid til håndteringen af vores fælles pengekasse. Engang var tyveri og underslæb i det offentlige nærmest utænkeligt, men sagen her er blot en af flere - og langt mere omfattende - sager om embedsmænd, der har stoppet offentlige penge i egne lommer. Svindel med vores fælles midler er gift for samfundet, men det må og skal frem i lyset. Fuld offentlighed er yderst vigtigt, hvis vi skal have tilliden tilbage. Her på avisen stiller vi spørgsmål og kræver svar, fordi ingen kan være tjent med, at kontrollen med vores skattekroner sejler. Der vil altid være uærlige personer, og de mange sager har vist, at kontrolapparatet er nødvendigt. Og hemmelighedskræmmeri når kontrollen svigter hører ingen steder hjemme.

Struer

Kommunaldirektør sagde op på grund af sygdom: Nu er han sigtet for kreditkortsvindel

Annonce