Annonce
Sport

FCM-boss og toptræner uenige: Gik der en superligaspiller tabt i Jannick Green?

Sådan kender vi Jannick Green, jublende over en redning for det danske håndboldlandshold. Men i bagklogskabens lys, er der måske gået en superligaspiller tabt i ham. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen mener, at fodboldklubben nok begik en fejl, da man i sin tid valgte ikke at tilbyde Jannick Green en ungdomskontrakt og dermed var med til at fremtvinge det karriereskifte, der er skyld i at den 30-årige vestjyde i dag står på mål for det danske håndboldlandshold. Sønderjyske-træner Glen Riddersholm tror derimod det var den rigtige beslutning for begge parter.

Herning: I disse dage er det publikummet i Jyske Bank Boxen, der kan juble over Jannick Greens præstationer for det danske herrelandshold i håndbold.

Men det kunne - og burde måske, hvis du spørger sportschefen i FC Midtjylland - have været inde på fodboldbanen ved siden af, at den 30-årige landsholdsmålmand fra Tørring henrykkede publikum. I ungdomsårene var Jannick Green del af et talentfuld kuld fodboldspillere på FC Midtjyllands akademi, hvor han spillede på hold med blandt andet Simon Kjær, Winston Reid og Jesper Juelsgård.

- Han var en rigtig dygtig fodboldspiller, men også i hård konkurrence om spilletiden med folk som Simon Kjær og Winston Reid, fortæller Svend Graversen, sportschef i FC Midtjylland.

Dengang var Svend Graversen U17-træner i klubben, og det samme var den nuværende superligatræner i Sønderjyske, Glen Riddersholm. Han har også mest positivt at sige om landsholdsmålmanden i håndbold.

- Green var en klog spiller, der læste spillet godt og sådan set havde en fin teknik. Men han manglede noget tempo i fødderne, især når vi mødte de bedre ungdomshold, fortæller Glen Riddersholm.

Annonce

For langsom

Svend Graversen sad selv med ved det møde med Jannick Green og forældrene Hanna Green og Karsten Krejberg i begyndelsen af 2005, hvor den unge forsvarsspiller fik beskeden om, at FC Midtjylland ikke ville tilbyde ham en ungdomskontrakt.

- Som jeg husker det, droppede vi ham fordi der var stor konkurrence på pladsen, og fordi vi vurderede, han var for tung. Han var ikke så hurtig og lidt langsom i vendingerne, når vi sammenlignede ham med Simon og Winston, fortæller Svend Graversen.

Et par uger senere, i vinterferien, droppede Green fodbolden og skiftede hjem til Lemvig og håndboldprojektet Team Vestjylland, hvor kammeraterne trak i ham. De ville have ham til at stå på mål for håndboldholdet, en position, hvor Green var begyndt at afsløre rigtig gode egenskaber.

- Dengang gik han på idrætsefterskolen i Ikast og vi hørte jo om, at han begyndte at bruge mere og mere tid på at spille håndbold og at han var en god målmand, husker Glen Riddersholm.

Beslutningen om ikke at tilbyde den unge vestjyde en fodboldkontrakt blev taget, baseret på den viden og erfaring, klubben dengang havde i forhold til at vurdere potentialet hos unge fodboldspillere. Men set med nutidens øjne, er sportschefen ikke i tvivl om, at man begik en fejl.

- Havde vi haft den viden, vi har i dag, så havde vi også tilbudt Jannick en ungdomskontrakt. Vi kan jo se, hvor fantastisk stærkt et mindset, han har haft til at nå sine mål på håndboldbanen, ligesom han rent fysiologisk har udviklet sig rigtig meget, forklarer Svend Graversen.

Superligaspiller?

Jannick Green har selv antydet, at han nok ville have rendt rundt i 2. division, hvis han var fortsat som fodboldspiller - at det var, hvad talentet rakte til. Og der rammer han, ifølge Glen Riddersholm, nok plet.

- Han var maksimalt blevet til en danmarksserie- til 2. divisionsspiller i fodbolden. Jannick var en god dreng, som vi havde mange gode oplevelser med, men som fodboldtræner synes jeg, han traf det rigtige valg ved at satse på håndbolden i stedet, konstaterer Glen Riddersholm, der også var en af ungdomstrænerne i FC Midtjylland, da Jannick Green spillede i klubben.

Men den køber sportschefen ikke, han tror på, der kunne have været endnu mere i fodboldspilleren Jannick Green. I bagklogskabens klare lys, er han sikker på, at det var en superligaspiller, man lod slippe af hænde.

- Det er jeg 100 procent sikker på. Jeg kan slet ikke forestille mig, at Jannick ikke var blevet superligaspiller, når jeg ser på, hvad han har opnået på håndboldbanen, sammen med det jeg ved om ham fra dengang. Hvor langt han så kunne have drevet det derfra, det er til gengæld svært at spå om, siger Svend Graversen, der dog ikke kan bebrejde Jannick Green karriereskiftet.

- For Jannick var det nok det rigtige at skifte fra fodbolden til håndbolden. Det er jo gået meget godt, erkender fodboldbossen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom brand i halmlade

Leder For abonnenter

Det er utroligt...

Vi kunne læse her i bladet i lørdags, at fremtiden for et af de absolut allerstørste sportsarrangementer i hele landsdelen, Holstebro Cup, som afvikles hver påske, er i farezonen for ikke at kunne fortsætte. Ikke fordi der ikke er deltagere, som vil tage til Holstebro i påsken for at spille håndbold. Det vil de gerne, og det bidrager naturligvis til omsætning og markedsføring af byen, at der kommer så mange udøvere, ledere og forældre. Formanden for Holstebro Cup, Karsten Marcussen, har stået i spidsen for arrangementet i årevis, og han har i lige så mange år haft stor opbakning fra en række frivillige, der gør det af lyst og ikke fordi, de selv har børn eller anden personlig interesse i arrangementet. Selvfølgelig får de en personlig oplevelse ud af at være sammen med så mange glade mennesker, men man gør det også, fordi det er vigtigt for en by at have et stort arrangement som Holstebro Cup. Men formanden stopper, når denne udgave er klaret. Og han kan frygte, der er flere af de frivillige, der benytter lejligheden til det samme. Begrundelsen er, at det er blevet et bøvl med samarbejdet med kommunen, og formanden opfatter det som direkte benspænd, når det er særdeles vanskeligt at få praktiske ting til at gå op, og der ingen velvillighed er fra kommunens side. Det er fortrinsvis adgangen til skolerne, hvor der indkvarteres deltagere, der er problemet, og i modsætning til de kommunale skoler, så er der ingen problemer med professionskolerne, gymnasiet med videre. I samme avis beklager udvalgsformanden det, og nu skal tonen have en anden lyd. Det må vi så se, om den får. Men det kan jo ikke være rigtigt, at der skal en formands-afgang og en forsideartikel i det lokale dagblad til, før man opfatter alvoren hos kommunen. En kommune bør forkæle frivilliges initiativer og arbejdslyst, når det drejer sig om sådanne arrangementer, som helt klart er i kommunens store interesse, der bliver arrangeret. Det er ingen naturlov - slet ikke i dag, at der er frivillige, der vil gøre sådan et stort stykke uegennyttigt arbejde, så derfor kan det undre, at der skal så stort et brag til, før man vågner op og aflyser alle benspænd for at erstatte dem med skulderklap og "medvind på alle cykelstier". Hvis det altså sker...

Annonce